02 Ekim 1999 21:00

"EMEP'liler yanımızdaydı"

İstanbul Avcılar'daki depremzedeler, yardım için gelenlere, Avcılar'da çadırlarda kalan ailelerin yanında şimdiye kadar sadece Emeğin Partisi (EMEP)'nin olduğunu söylediler.

Paylaş
"EMEP'liler yanımızdaydı"
İstanbul Avcılar'daki depremzedeler, yardım amacıyla Almanya Frankfurt Pir Sultan Abdal Derneği Şubesi'nden gelenlere, Avcılar'da çadırlarda kalan mağdur ailelerin yanında şimdiye kadar sadece Emeğin Partisi (EMEP)'nin olduğunu söyleyerek, gelen heyete EMEP'lilerin yol gösterici olması gerektiğini ifade ettiler.
Heyetin EMEP'lilerle irtibat kurmasıyla mağdur ailelere Almanya'dan gelen yardımlar dağıtıldı. Mağdur aileler, heyetin ve EMEP'lilerin yaptığı ziyarette, devletin Avcılar'daki depremzedeleri unuttuğunu ve devletin kendilerine hiçbir yardımda bulunmadığını söylediler. O sırada çadırdaki aileler, "Bize devlet elini uzatmadı, fakat EMEP'li arkadaşlar her konuda yardımcı oldular. Devletin yardım etmediği yetmiyormuş gibi yardım eden EMEP'li arkadaşlarımıza her türlü zorluğu çıkardıklarını bizzat gördük ve yaşadık. Depremin üçüncü günü bizler için çalışan, yardım toplayan EMEP'li arkadaşlarımızı gözaltına aldılar" dediler.
Devletin mağduriyetlerini görmezden geldiğini belirten aileler, artık devlete güvenmeyeceklerini açıkladılar. Mağdur aile reislerinden biri de, heyete, "Yıllardan beri CHP için canımı dişime takıp çalıştım. Fakat depremde dört kayıp vermeme rağmen hiçbir CHP'li yanımıza gelip baş sağlığı bile dilemedi. Seçimden seçime bize gelenlerin gerçek yüzlerini bu depremde gördük" diyerek, artık kimin ezilenin yanında olduğunu bildiklerini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Afet bölgesinde rant savaşı

SONRAKİ HABER

Türk-İş'ten 190 maddelik talep listesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...