29 Eylül 1999 21:00

İDT yirmi yaşında

İstanbul Devlet Tiyatroları (İDT) perdelerini tiyatroseverlere açtı. Bu yıl kuruluşunun 20. yılını kutlayacak.

Paylaş
İDT yirmi yaşında
İstanbul Devlet Tiyatroları (İDT) perdelerini tiyatroseverlere açtı. Bu yıl kuruluşunun 20. yılını kutlayacak olan İstanbul Devlet Tiyatroları, 12 Ekim'de AKM Oda Tiyatrosu'nda gösterilecek olan Bilgesi Erenus'un yazdığı ve Metin Belgin'in yönettiği 'Kırmızı Karaağaç' prömiyeriyle seyircisine merhaba diyecek.
İngiliz edebiyatçı Virginia Woolf'un yaşamını konu edinen oyunda, Arsen Gürzap, Cevdet Arıcılar ve Cem Kurtoğlu rol alıyor. Geçtiğimiz sezon tiyatroseverlerden yoğun ilgi gören Peter Shaffer'in 'Karanlıkta Komedi' adlı oyunu, bu yıl 26-31 Ekim tarihleri arasında AKM Oda Tiyatrosu'nda tekrar izlenebilir. Lawrence Till'in yönettiği oyunda İsmail Hakkı Sunat, Sevinç Yıldız, Nurinisa Yıldırım, Atilla Olgaç, Saydam Yeniay, İsmail İncekara, Simay Küçük ve Derya Dil Yumak'ı izlemiştik.
'Kanlı Düğün' sahnede
Rosa Hakmen'in Federico Garcia'dan çevirdiği 'Kanlı Düğün', Mahir Günşiray'ın yorumuyla seyirci karşısında. Evleneceği gün sevdiği erkeğe kaçan gelin yüzünden aileler arasında zaten var olan kan davasının alevlenmesi ve iki ailenin de erkeklerinin ölümüyle son bulan Kanlı Düğün'ün oyuncuları, Serpil Tamur, Ülkü Duru, Özlem Güveli, Serap Eyüpoğlu, Alptekin Serdengeçti, Kürşat Alnıaçık ve Seda Ylıdız. Oyun 12-24 tarihleri arasında AKM Aziz Nesin Sahnesi, 26-28 Ekim'de de Yayla Sanat Merkezi'nde gösterilecek. AKM Büyük Salon perdelerini Edmond Rostand'ın 'Cyrano de Bergerec' adlı oyunu ile açacak. Sabri Esat Siyavuşgil'in çevirisini yaptığı oyunu Işıl Kasapoğlu yönetiyor. Cyrano de Bergerac 17 ve 31 Ekim tarihleri arasında. Devlet Tiyatroları bu yıl ünlü Yönetmen Robert Suturua'nın 'Macbeth' Rustaveli'ni 24 Ekim Pazar günü AKM Büyük Sahne'de sergileyecek. Shakespeare'in bu büyük eseri sadece iki temsil oynayacak. 26 Ekim'de, Aziz Nesin Sahnesi George Tabori'nin 'Bir Casusa Ağıt', Aziz Nesin Sahnesi ise 'Kanlı Düğün' adlı oyunlarla 'perde' diyecekler. İstanbul Devlet Tiyatrosu ekim ayında gerçekleştirilecek Eskişehir Zeytinoğlu Festivali'ne, 'Rüzgârla Yarışan Tay' ve 'Karanlıkta Komedi' isimli oyunlarla katılacak.
ÖNCEKİ HABER

Ecevit, görüşmeyi abartılı yorumladı

SONRAKİ HABER

Ceylankent'e de dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...