27 Eylül 1999 21:00

Demir'den çadır savunması

Kızılay Genel Başkanı Kemal Demir, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'nda, eleştirileri ve soruları yanıtlarken Kızılay'ı savundu.

Paylaş
Demir'den çadır savunması
Kızılay Genel Başkanı Kemal Demir, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'nda, eleştirileri ve soruları yanıtlarken Kızılay'ı savundu.
Komisyona Kızılay'ın deprem sonrası çalışmalarına ilişkin bilgi veren Kemal Demir, Kızılay'ın son yıllarda Türkiye'de meydana gelen depremlerde yaptığı yardımların yanı sıra, Bosna Hersek, Somali ve Azerbaycan gibi ülkelere yardım göndermesi ve gönderilen çadırların geri dönmemesi nedeniyle bu boyutta bir depremin hemen ardından yeterli yardım gönderemediklerini ifade etti. Eksikliklerin bundan kaynaklandığını, ancak Kızılay'a yöneltilen eleştirilerin ağır ve haksız olduğunu iddia eden Demir, Kızılay çadırlarının su geçirmezlik açısından TSE tarafından kontrol edildiğini, bazı çadırların dikiş ve kurulma hatası nedeniyle su geçirebileceğini bildirdi.
Demir, "İskân bizim işimiz değil" derken, bölgede 27 bin kişinin dayanıklı çadıra ihtiyacı olduğunu, ancak dayanaklı 2000 çadır bulunduğunu söyledi.
1961 yılında parlamentoya girdiğini, o yıllardan beri gerekli süreleri içinde mal bildirimi yaptığını anlatan Demir, Kızılay'dan maaş ya da yolluk almadığını, Ankara Oteli'ndeki konaklama bedelini kredi kartıyla kendisinin ödediğini, mal varlığının ailesinden kalan gayrimenkuller ve gelirlerinden oluştuğunu bildirdi. Komisyon üyelerinden FP'li Sabahattin Yıldız'ın, Kızılay'ı "çiftliğe benzetmesi" ve diğer üyelerin de Kızılay'ın gelirlerinin harcanması, mal varlığı gibi konulardaki eleştiri ve sorularını yanıtlarken "Eleştirileri bu ölçüde hak etmedim" diyen Kemal Demir, şöyle devam etti: "Şapkamı alıp gitseydim bunlarla muhatap olmazdım" dedi. Demir, önümüzdeki genel kurulda başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.
ÖNCEKİ HABER

88 bin aile konut bekliyor

SONRAKİ HABER

Prefabrik tesis komedisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...