24 Eylül 1999 21:00

Göktepe davasındaki saldırıya

   soruşturma açıldı

Paylaş
Göktepe davasındaki saldırıya soruşturma
Gözaltında dövülerek öldürülen Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe'nin 6 Mayıs 1999 tarihli karar duruşmasında Göktepe ailesi ve avukatlarını tartaklayan polisler hakkında Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından idari soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın ardından ya tartaklayan polislerin bilinmemesi nedeniyle emniyet amirleri hakkında dava açılacak ya da faili meçhul saldırı niteliği taşıdığı sonucuna varılarak soruşturma düşecek.
Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe'nin polisler tarafından dövülerek öldürülmesi ile ilgili karar duruşmasında duruşmayı izlemek üzere gelenlere, Göktepe ailesine ve avukatlara yapılan polis saldırısı ile ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü idari soruşturma başlattı. Soruşturma, olay esnasında tartaklanan Avukat Songül Beydilli'nin Afyon Savcılığı'na başvurması neticesinde açıldı. Fadime Göktepe, Meryem Göktepe, İbrahim Göktepe ve Paşa Göktepe ise İstanbul Adliyesi'ne gelerek kendilerini tartaklayan polisler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
İdari soruşturma
Memurin Muhakematı Kanunu'nu dikkate alan Afyon Savcılığı'nın görevsizlik kararı vermesi üzerine idari soruşturmayı Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü başlattı. İki başmüfettişin başlattığı soruşturma çerçevesinde 20-24 Eylül tarihlerinde İstanbul'a gelen başmüfettişler müşteki ve tanıkları dinledi. Müfettişler buradaki incelemenin ardından Afyon'a giderek emniyet müdürlüklerinde soruşturmayı devam ettirdiler. Soruşturmanın ardından ya tartaklayan polislerin bilinmemesi nedeniyle emniyet amirleri hakkında dava açılacak ya da faili meçhul saldırı niteliği taşıdığı sonucuna varılarak soruşturma düşecek.
Dosya Yargıtay'da bekliyor
Öte yandan Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ndeki Göktepe davası dosyasının halen bekletildiği öğrenildi. Yargıtay'daki duruşma gününün henüz belli olmadığı öğrenildi.
Göktepe'nin katillerinin yargılandığı davanın 25'inci ve son duruşmasında davayı izlemek üzere Afyon'a giden kitle polis saldırısına uğramıştı. Göktepe davasının son duruşmasında sanık polislere 7'şer yıl 6'şar ay hapis cezası verilmiş, Mahkeme, Yargıtay'da bozulan 19 Mart 1998 tarihli kararından farklı olarak sanık polis Murat Polat'a hapis cezası vermişti. Fakat, davanın tutuklu tek sanığı olan Murat Polat, ceza indirimlerinden dolayı daha sonra tahliye edilmişti. Böylece, dava sanığı polislerden tutuklu kimse kalmamıştı.
ÖNCEKİ HABER

Cezaevinde ölüme bildik gerekçe

SONRAKİ HABER

Üniversitede yolsuzluk zinciri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa