15 Eylül 1999 21:00

Durak, ucuz ekmek değil,

   ucuz emek istiyor

Paylaş
Durak, ucuz ekmek değil, ucuz emek istiyor
Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait ekmek fabrikalarında süren grev bugün 17. gününde. Grevle dayanışma devam ediyor. Dün de Adana Halkevi üyeleri grevdeki işçileri ziyaret ederek, destek verdiler.
Yüreğir Hali içinde bulunan Gülen Ekmek Fabrikası'nda grevlerini sürdüren işçileri ziyaret eden Adana Halkevi üyeleri, burada yaptıkları basın açıklamasında, "18 Nisan genel ve yerel seçimlerinde işbaşına gelen yöneticiler emekçilere karşı büyük saldırılar gerçekleştirdiler. Daha şimdiden bu hükümet cumhuriyet tarihinin en gerici ve en faşist iktidar olduğunu kanıtladı. Hükümetin uyguladığı bu saldırı politikaları paralelinde hareket eden yerel yönetimler de aynı tavrın temsilciliğini yapmaktalar" dedi. Aytaç Durak'ın ikinci kez belediye başkanlığına seçildiği hatırlatılan açıklamaya şöyle devam edildi: "Adana'yı nasıl bir beş yılın beklediğini tahmin etmek zor değil. Aytaç Durak'ın ucuz ekmek vaadinin arkasında işçinin emekçinin çalınan hakları yatmaktadır. Aytaç Durak ucuz ekmek istemiyor, ucuz emek istiyor. Durak'ın ucuz ekmek kandırmacasını bilen Adana halkı Aytaç Bey'in vereceği ucuz ekmeği istemiyor."
Aytaç Durak'ın bu saldırısına karşı fırın işçilerinin üretimden gelen güçlerini kullanarak cevap verdiğini belirten Adana Halkevi üyeleri, "Bu onurlu direnişi destekliyoruz" dediler.
ÖNCEKİ HABER

Hereke işçileri:

SONRAKİ HABER

Çingene'ye yardımda da ayrım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...