10 Eylül 1999 21:00

Musa Anter ödülleri açıklandı

Fotoğraf dalında, Cumhuriyet gazetesinden Kaan Sağanak ve Karikatür dalında Eray Özbek bu yılki Musa Anter ve Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülü'nü kazandı.

Paylaş
Musa Anter ödülleri açıklandı
Basın şehitlerinin acılarını yaşatmak amacıyla 7.'si Özgür Bakış gazetesi tarafından düzenlenen geleneksel Musa Anter ve Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri'nin sonuçları açıklandı.
Seçici kurulların değerlendirmeleri sonucu, Haber, Fotoğraf ve Karikatür dallarında ödül alanlar şöyle:
Haber dalında; "Şıpşak Adalet" başlıklı haberiyle Radikal gazetesinden Adnan Keskin. Fotoğraf dalında, "Gölcük" adlı fotoğrafıyla, Cumhuriyet gazetesinden Kaan Sağanak ve Karikatür dalında "Basın Şehitleri" isimli çalışmasıyla Eray Özbek. Ödüller, plaket her dal için 500.000 lira olarak belirlendi.
Özel Onur Ödülleri
Özgür Bakış gazetesi yönetimi tarafından belirlenen ve basın özgürlüğü, insan hakları, politika alanlarında, onurlu bir yaşam için çaba gösteren kişi, kurum ya da kuruluşlara verilen Özel Onur Ödülleri'ne, barış için yaptığı çalışmalar nedeniyle Barış Anneleri İnisiyatifi ile deprem felaketi sırasında hayat kurtarmada ve yaraların sarılmasında büyük çaba gösteren kitle örgütleri adına Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) layık görüldü.
Musa Anter ve Basın Şehitleri Ödülleri, 1993 yılında Özgür Gündem, 1994 yılında Özgür Ülke, 1995 yılında Yeni Politika, 1996 yılında Demokrasi, 1997 ve 1998 yıllarında da Ülkede Gündem gazeteleri tarafından verilmişti.
Ödüller, 20 Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde düzenlenecek bir törenle sahiplerine verilecek.
ÖNCEKİ HABER

Bucak'a Susurluk silahları sorulacak

SONRAKİ HABER

Depreme Karşı Dayanışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...