08 Eylül 1999 21:00

KESK'ten, Türk-İş ve Hak-İş'e eleştiri

Sosyal Güvenlik Yasası'nı Demirel'in de onaylaması üzerine basın toplantısı düzenleyen KESK Genel Başkanı Siyami Erdem, isim vermeden Türk-İş ve Hak-İş'i eleştirdi.

Paylaş
KESK'ten, Türk-İş ve Hak-İş'e eleştiri
Sosyal Güvenlik Yasası'nın Demirel tarafından onaylanması üzerine, basın toplantısı düzenleyen KESK Genel Başkanı Siyami Erdem, isim vermeden Türk-İş ve Hak-İş'i eleştirdi. Erdem, Tahkim ve Sosyal Güvenlik yasalarının çıkmaması için, KESK'in, iki aylık süreçte kitlesel ve direngen tutum gösterdiğini dile getirerek, "Ancak burada şunu itiraf etmek istiyoruz. KESK'in içinde yer aldığı Emek Platformu'nun bütünsel olarak aynı tutumu gösterdiğini söylemek zordur" dedi.
Emek Platformu'nu oluşturan diğer bileşenlerin, özellikle 24 Temmuz eyleminden sonraki süreçte kitlelerin beklentilerine uygun bir kararlılık göstermediğini vurgulayan Erdem, "Arzumuz, sendikal hareketin kendi zaaflarını görerek bu aşma sürecine girmesidir" diye konuştu.
Parlementodan sonra Cumhurbaşkanı'nın da yasayı onaylayarak IMF'ye boyun eğdiğini belirten Erdem, şunları söyledi: "Çıkarılan yasanın ekonomik ve sosyal sonuçları, emekçiler açısından çok ağır olacaktır. Önümüzdeki dönemde KESK olarak, haklarımızı gasp eden, gelecek güvencesini ortadan kaldıran Sosyal Güvenlik Yasası ve benzeri yasaların olumsuz sonuçlarına karşı bütün gücümüzle mücadaleye devam edeceğiz."
Erdem açıklamasında, KESK üyelerine yapılan baskıları da kınayarak, baskıların durdurulmasını istedi.
ÖNCEKİ HABER

Sosyal Güvenlik Yasası'nın

SONRAKİ HABER

Toplu mezara iki çocuk verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...