08 Eylül 1999 21:00

Gebze'de enkaz kaldırma tamamlandı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, deprem sırasında tamamen yıkılan binaların enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Paylaş
Gebze'de enkaz kaldırma tamamlandı
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, deprem sırasında tamamen yıkılan binaların enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.
Kaymakam Vekili H. Tancan Arpak, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Gebze'nin, zeminin sağlamlığı ve yapıların az katlı oluşundan ötürü, felaketi az hasarla atlatan ilçelerden biri olduğunu söyledi. Depremde, ilçe genelinde 40 binanın tamamen yıkıldığını, 669 binanın ise kullanılamaz duruma geldiğini ifade eden Arpak, yıkılan binalardaki enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlandığını, kullanılamayacak durumdaki binaların yıkımına da önümüzdeki günlerde başlanacağını kaydetti.
Hasarlı binaların yıkımı konusunda, iş makinesi sıkıntısı çektiklerini dile getiren Arpak, diğer deprem bölgelerine gönderdikleri iş makinnelerinin geri dönmesiyle, bu sorunun da çözümleneceğini bildirdi.
Depremde mağdur olanlara, başta barınma olmak üzere, gıda ve giysi yardımlarının aksamadan sürdürüldüğünü söyleyen Gebze Kaymakam Vekili Arpak, şöyle konuştu:
"Darıca ve Gebze'de kurulan çadırkentler, evleri yıkılan ya da oturulamaz duruma gelenlerin tümünün barınma ihtiyacını karşılayabilecek kapasitededir. Ancak, vatandaşlarımız, evlerinin yanından ayrılmak istemiyor. Bu nedenle de, çadırkentlerdeki çadırların büyük bölümü boş kaldı. Bu arada, evleri yıkılan ve geliri bulunmayan 750 aileye kira yardımı yapacağız. Bu ailelerin kalacağı daimi konutlar tamamlanıncaya kadar kira giderleri, Kaymakamlığımız tarafından karşılanacak. Gerekirse, gıda ve giysi yardımında da bulunulacak."
Öte yandan, ilçenin depremden en fazla etkilenen beldesi olan Darıca'da, yaşam normale dönmeye başladı. Darıca Stadı'na kurulan çadırkent ile Emekli Sandığı Tesisleri'ne yerleştirilen bin depremzedenin tüm ihtiyaçları, belediye aracılığıyla, İlçe Kriz Merkezi'nce karşılanıyor.
ÖNCEKİ HABER

Yalova'da 14 bin konuta ihtiyaç var

SONRAKİ HABER

Sosyal güvenlikte son darbe hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...