13 Temmuz 1999 21:00

Hikmet Uluğbay taburcu oldu

Borsa spekülasyonu ve IMF belgesini sızdırma iddialarının ardından, geçtiğimiz hafta intihar girişiminde bulunan Devlet Bakanı Uluğbay taburcu oldu.

Paylaş
Hikmet Uluğbay taburcu oldu
Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay, intihar girişiminin ardından tedavi edildiği Başkent Üniversitesi Hastanesi'nden bugün taburcu oldu.
IMF belgesinin borsaya sızdırıldığı yönünde ortaya atılan spükülasyonların ardından, geçtiğimiz hafta salı gecesi intihar girişiminde bulunan Devlet Bakanı Uluğbay, saat 10.00'da taburcu edildi.
Başbakan Bülent Ecevit, Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay ile hastane çıkışında yaptığı açıklamada, basın mensuplarına "Gördüğünüz gibi değerli arkadaşım, değerli devlet adamı Hikmet Uluğbay sapasağlam karşımızda. Allah'a şükürler olsun" diye konuştu.
Ecevit: 'Katkıları sürecek'
Başkent Hastanesi Başhekimi Prof. Mehmet Haberal ve hastane personeline teşekkür eden Ecevit, Uluğbay'dan övgü dolu sözlerle bahsetti. Ecevit, şunları söyledi: "Sayın Uluğbay birkaç yıllık siyasal yaşamında Türkiye'ye çok büyük hizmetlerde bulundu. Özellikle Türkiye'nin geleceğini kurtaracak olan eğitim reformuna çok büyük katkılarda bulundu. Bu katkılara her zaman şükranla anılacaktır, ayrıca kendisi Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi ekonomistlerden biridir. Yalnız bir eğitimci olarak değil, ekonomist olarak da Türkiye'nin sorunlarının çözümüne şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çok değerli büyük katkılarda bulunacaktır."
Uluğbay teşekkürle yetindi
Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay da yaptığı kısa açıklamada, hastane personeline ve kendisini ziyaret eden herkese teşekkür ettiğini bildirdi. Daha sonra makam aracına binerek hastaneden ayrılan Uluğbay'ı uğurlayan Ecevit, hastane Başhekimi Mehmet Haberal ile de bir süre görüştü. Uluğbay'a taburcu olurken, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, Dışişleri Bakanı İsmail Cem ve Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz da eşlik etti.
ÖNCEKİ HABER

Barış bildirisi dağıtan EMEP'liler hapiste

SONRAKİ HABER

Çamlıbel: Adaletsizlik büyüyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...