08 Haziran 2015 09:20

Ayhan Bilgen: Kars için yeni bir başlangıç

Paylaş

İnan ERCAN
Kars

Genel seçimlerde Şafak Özanlı ile birlikte HDP’den Kars milletvekili seçilen Ayhan Bilgen, “Kars için bu daha başlangıç, önyargılarımızı bir kenara bırakıp birlikte daha iyi şeyler başaracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 

Gazetemize konuşan Bilgen, seçim sonuçlarına dair düşüncelerini “HDP’yi en iyi algılayabilecek toplumsal gerçekliğe sahip şehirlerden birisinin Kars olduğunu en başından söyledik. Farklı kimliklerin, farklı inançların birlikte yaşayabilmesi açısından güçlü bir durum vardı” dedi. Bu durumun siyasete de yansıdığını belirten Bilgen, “Bundan sonrası için Kars’ta da Türkiye’nin genelinde de gerçek bir demokrasiye geçiş için siyaset üzerinde güçlü bir basınç kurmak gerek. Kars seçmeni iktidar partisinin baskılarına, son dakika rüşvetlerine boyun eğmeyerek, diktatörlüğe de, tek adam rejimine gidişe de dur dedi. Başkanlığa gidişe de yüksek sesle itirazını dillendirmiş oldu” şeklinde konuştu. Bilgen, “Türkiye bir biçimde ezilenlerin, emekçilerin, ayrımcılığa, haksızlığa uğrayanların siyasette hak ettiği bir döneme doğru yeni bir başlangıç yaptı” dedi. 

‘ERKEN SEÇİM İHTİMALİ YÜKSEK’

Bundan sonra oluşacak tabloya dair sorumuzu yanıtlayan Bilgen, “İktidar partisi her ne kadar yüzde 40 oy alarak, birinci parti olsa da kendi içinde tartışmaların başlayacağını düşünüyorum. Kurulurken iktidar olmaya kodlanmış bir partinin muhalefette kalamayacağı çok açık. İktidar ortağı olabilmek için muhatabına her türlü tavizi verebilecek pozisyonda şu anda. Erken seçim ihtimali oldukça yüksek” dedi. 

‘HIRSIZLIĞA, HAKSIZLIĞA KARŞI DURACAĞIZ’

Kars halkına da seslenen Bilgen, “Önyargılarımızı, korkularımızı bir kenara bırakarak, birlikte siyaset yapmayı, emeğimize, alın terimize sahip çıkmayı, hırsızlığa, haksızlığa karşı daha güçlü bir şekilde durmayı başaracağız” dedi. 

“Bir kaç bin oy daha almayı başarabilseydik Kars’ta üç sıfır yapacaktık” diyen Bilgen, “Tabi ki o daha sembolik, özel anlam ifade edecekti. Kars’ın her yerinden oy aldık. Azerisinden, Terekemesine farklı nüfusların yaşadığı yerlerden oy almış olmak bizim için özel bir anlam ifade ediyor. Bu bir başlangıç, geçiş dönemi. Kars’ta yeni bir dönemi başlatacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bizi dinleyen, destekleyen, oy veren oy vermese bile yüreği bizimle olan herkese bir kez daha teşekkürler” şeklinde konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

YPG, Aliya köyünü özgürleştirdi

SONRAKİ HABER

Arınç: 3 parti koalisyon kursun yoksa erken seçim!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...