07 Haziran 2015 20:38

Davutoğlu balkona çıktı ama...

Paylaş

Seçim sonuçları üzerine AKP kurmaylarıyla "balkon" konuşması yapan ve diğer partileri "başarısız" ilan eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kendi değerlendirmemizi yapacağız ama kimse küçük hesaplar üzerinden yenilgilerden zafer çıkarmasın" dedi. Davutoğlu, partilere de "yeni bir anayasa yapalım" çağrısı yaptı. 

Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin, Beşir Atalay gibi AKP kurmaylarıyla "balkona" çıkan Ahmet Davutoğlu, seçimlerden esas olarak AKP'nin başarılı çıktığını savundu. Başbakan Davutoğlu, sandığa gidip oy kullanan vatandaşları selamladığı konuşmasında, "AKP 13 yıldır tek bir şeyin davasını verdi oda milli irade" diye konuştu. Seçim sonuçlarını, "Yüce milletimizin her şeyin üstündedir ve bu kararın gereği her şartta yerine getirilecektir" sözleriyle dile getiren Davutoğlu, AKP teşkilatlarına teşekkür etti. 

'BİRİNCİ PARTİYİZ'

AKP'nin seçimin birincisi olduğunu belirten Davutoğlu, büyük başarılar için "Bismillah" diyeceklerini vurgulayarak, "Bir an bile geri durmayacağız" dedi. AKP'nin "destan yazdığını, birliğin ve beraberliğin adresi" olduğunu savunan Davutoğlu, ortaya çıkan sonuçlar üzerinden, "Türkiye kendisini ispat etti mi? Şaibe söylentileri çıkaranlar utanç duymalıdır" şeklinde konuştu. 

'KENDİ DEĞERLENDİRMEMİZİ YAPACAĞIZ'

"Hiç kimse kaybettiği seçimden zafer çıkarmasın" diyen Davutoğlu, AKP'nin 76 ilden vekil çıkardığını ve 56 ilde birinci parti olduğunu söyledi. HDP'yi kastederek, birçok ilden vekil çıkaramadığını savunan Davutoğlu, "Herkes kendi muhasebesini yapmalıdır. Her ilde ve bölgede olan AKP'dir" diyerek AKP'nin 11'inci kez birinci parti olduğunu söyledi. Türkiye'nin geleceğinin teminatının AKP olduğunu savunan Davutoğlu, "Biz kendi değerlendirmemizi yapacağız ama milletimiz için atılması gerekenleri atacağız. AKP görev başındadır görev başında olmaya devam edecektir" dedi. 

'HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ'

Davutoğlu, teşekkür ettiği il teşkilatları arasında Ağrı ve Hakkari gibi sıfır çektiği illerin AKP teşkilatlarının ismini de sayması dikkat çekti. "Hiçbir şekilde durmayacağız yola aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bize oy vermiş olsun oy vermemiş olsun bütün vatandaşlarımızı kucaklayacağız" diyen Davutoğlu, seçimlerden alınması gereken mesajları değerlendireceklerini söyledi. 
Seçim süreci boyunca AKP karşısında kurulduğunu iddia ettiği ittifak söylemlerini yenileyen Davutoğlu, "Diğer partilere olan mesajlarımız açıktır. Küçük hesaplarla yenilgiler üzerinden zafer çıkarılmasın. Sivil anayasa konusunda bütün partilere çağrı yapıyoruz. Yepyeni bir anayasa için harekete geçin diye çağrı yapıyoruz" dedi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan ve AKP kaybetti halklar kazandı!

SONRAKİ HABER

Dış basının ortak manşeti: Erdoğan kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa