07 Haziran 2015 13:53

CHP'li Tezcan: Seçim Kurulu Sistem Odası açılsın

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, sayım işlemi başladıktan sonra partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, YSK'ya çağrıda bulundu. Tezcan, veri girişine müdahale ihbarları geldiğini, ilçe seçim kurulları sistem odasının, parti temsilcilerine açılmasını istedi.
Tezcan, YSK'ya açık sayım ve döküm talebinde de bulunan Tezcan, "Sandığa giren millet iradesi sandıktan bozulmadan çıkmalıdır. Milletin iradesini sandıkta bozacak adım toplumun huzurunu bozacak adımdır" dedi. Tezcan, AKP'nin iktidar olanakları kullanması nedeniyle asimetrik seçim süreci yaşandığını belirterek, "Asimetrik süreç devam ederse sandık güvenliği endişesi, had safhaya çıkar" dedi.

PLAKASIZ ARAÇLAR KİMİN?
Seçim güvenliğinin kamu güvenliğini etkileyeceğini belirten Tezcan, okullarda plakasız araçlarla ilgili okullarda ciddi ihbarlar aldıklarını söyledi. Tezcan, "İstanbul'da 20 ayrı okul tespit edildi. İstanbul Valiliği'ne dilekçe verdik. Plakasız araçlar okullara mevzilenmiş durumda. Emniyet görevlileri önce bizim dediler, sonra ne işi var diye sorunca reddettiler. Adıyaman, Maraş, Eskişehir, Ankara ve İstanbul'dan plakasız araç ihbarı geldi. Fotoğraflandı. O araçlar kimler niye orada bulunuyor. Derhal açıklığa kavuşturulması gerekir" diye konuştu.
Fuat Avni'nin sandık görevlilerinin hile yapacağı iddialarına ilişkin Tezcan, "Sandık başkanı Denizli'de yakalandı. Yaşlı seçmene müdahale ederken yakalandı. Listede ismi yer alıyor" dedi.

CHP GENEL MERKEZİNDE HAZIRLIKLAR TAMAM
CHP Genel Merkezi'nde seçim sonuçlarını izlemek üzere 2 koordinasyon merkezi oluşturuldu. Birincisi, gazetecilere de çalışma ortamı hazırlanan 2. kattaki basın-koordinasyon merkezi. Buradaki dev ekrana hem YSK'den, hem de CHP müşahitlere seçim sonuçları yansıtılmaya başlanacak.
İkinci koordinasyon merkezi ise 60 kişilik hukukçular ve bilişimcilerden oluşan bir merkez. Müşahitlerden ve YSK'dan gelen sonuçlar burada değerlendirilerek gerekli müdahaleler bulunulacak.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki seçimlerde olduğu gibi sonuçları evinden takip ediyor. Sonuçlara göre genel merkeze gelerek bir konuşma yapması bekleniyor.

TEKİN: BALKON KONUŞMASI YAPTIRMAYACAĞIZ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, erken saatte genel merkeze gelerek hazırlıkları kontrol etti. Tekin bu kez AKP'ye balkon konuşması yaptırmayacaklarını ifade etti.
Genel merkez önünde partililer için de dev bir ekran konularak sonuçların buradan takip edilmesi sağlandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yurtdışı sandığında fazla oy kavgası çıktı

SONRAKİ HABER

Kürkçü: Plakasız araç sorunu bir an önce çözülmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...