07 Haziran 2015 12:04

AKP Antep adayı Şimşek protesto edildi

AKP Antep Milletvekili Adayı Mehmet Şimşek, Şahinbey İlçesi'nde bulunan Hatice Karslıgil İlk Öğretim Okulunu gezerken, halkın tepkisi ile karşılaştı.

Paylaş

Tüm bölgede oy kullanımı devam ederken, Antep'te de seçmen sandık başına gitti. HDP'nin Antep Milletvekili adayları Celal Doğan, Mahmut Toğrul, Fatoş Çetinkaya, Osman Demirci, Dilek Büyükkaya, Mecit Bozkurt, Tuğçe Özsoy Şehitkamil ve Şahinbey ilçeleri'de sandıkları gezdi. Halkın yoğun katılım gösterdiği oy kullanımında HDP’li adaylar halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı.

AKP Antep Milletvekili Adayı Mehmet Şimşek, Şahinbey İlçesi'nde bulunan Hatice Karslıgil İlk Öğretim Okulunu gezerken, halkın tepkisi ile karşılaştı. Tepkiler üzerine okuldan ayrılmak zorunda kalan Şimşek ve beraberindekilerin halkı tehdit ettiği, Ahmet Korkmaz adlı avukatı da darbettiği iddia edildi. AKP adayı Şimşek, "Üç okuldan HDP'ye çok oy çıkıyor. Gerekirse bu üç okulu da başınıza yıkarız" dediği iddia edilirken, Şimşek'in bu sözlere karşı tepki veren yurttaşları da hedef gösterdiği ve polislere gözaltına alma talebinde bulunduğu ileri sürüldü.

MHP-AKP KAVGASI

Öte yandan Şehitkamil İlçesinde Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Okulu'nda ise MHP'liler ve AKP'liler arasında gerginlik yaşandığı ifade edildi. AKP'lilerin oy çaldığını iddia eden MHP'liler ile AKP'liler arasında kavga çıkarken, polisin okul içerisinde MHP'lilere gaz bombasıyla müdahale ettiği bildirildi.

Düztepe’de Şehit Şahin lisesinde AKP’lilerin AKP sembolü olan bardaklarla çay dağıtma girişimi HDP’lilerin araya girmesiyle engellendi. Diğer taraftan bazı bölgelerde HDP’li müşaitlerin çalışmaları engellenmeye çalışıldığı bildirildi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Polis: Plakasız araç bizim, şimdi hallederiz...

SONRAKİ HABER

Mardin’de 115 yaşındaki nine, hasta yatağından kalkıp oy kullandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...