07 Haziran 2015 06:08

Yüksekdağ: Sandıklardan yeni bir yaşam çıkacak

Van'da oyunu kullanan HDP Eş Genel Başkanı ve HDP Van Milletvekili adayı Figen Yüksekdağ, çok zorlu yollardan geçerek bu sandıklara ulaştıklarını belirterek, 'Bugün bu sandıklarda Türkiye'nin demokrasisi ve yeni yaşam inancı çıkacaktır' dedi.

Paylaş

Fazıl ERÜŞ
Van

HDP Eş Genel Başkanı ve Van 1. Sıra Milletvekili Adayı Figen Yüksekdağ, Zaferler İlkokulu’nda 2178 Nolu sandıkta oyunu kullandı. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yüksekdağ, “Bugün bu sandıklarda Türkiye’nin demokrasisi ve yeni yaşam inancı çıkacak “dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Van 1. Sıra Milletvekili Adayı Figen Yüksekdağ, İpekyolu ilçesinde bulunan Zaferler İlkokulu’nda 2178 Nolu sandıkta oyunu kullandı.

‘SONUÇLAR KESİNLEŞMEDEN TERK ETMEYİN’
HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Bekir Kaya, Hatice Çoban ve HDP Van Milletvekili adayları Yeliz Zozan, Yurdusev Özsökmenler ile oy kullanmaya gelen Yüksekdağ, “Sonuçlar kesinleşmeden kimse sandıkları terk etmesin “uyarısında bulundu.

‘SANDIKLARDA YENİ YAŞAM İNANCI ÇIKACAK’
Seçim süresi boyunca oldukça zor yollardan geçerek sandıkların başına geldiklerini belirten Yüksekdağ, onca zorluklara rağmen HDP’nin en iyi sonucu çıkaracağını söyledi.
Yüksekdağ, “Siyasi iktidar sürekli bu sandıklara ulaşmamızı, ulaşılamaz hale getirmek istedi. Bu zorluğu çıkaranların yenilgileri bu sandıklarda çıkacak. Bizlere karşı sürekli anti demokratik bir hücum gerçekleştirdiler. Biz demokratik duruşumuzu her zaman koruduk. Bugün bu sandıklarda Türkiye’nin demokrasisi ve yeni yaşam inancı çıkacak. Van, bölge ve Türkiye halkları, demokrasiyi ve yeni bir yaşamı hak ediyor. İnanıyorum ki, 7 Haziran seçimleri yeni bir geleceğin kapısını açacaktır. Ayrıca sonuçlar kesinleşmeden kimse sandıkları terk etmesin”dedi.

‘SEÇMENLERİ DE UYARDI’
Seçmenlere uyarılarda bulunan Yüksekdağ “Yurttaşlarımız oy kullanırken çok dikkatli olmalı. Zarflarda herhangi bir imza ya da mühür var mı kontrol etmelidir. Çünkü oynanan oyunların farkındayız. Bu nedenle sandık görevlileri de sorumluluklarını sağlıklı bir şekilde yerine getirmelidir”şeklinde konuştu.
Yüksekdağ, seçim sonuçlarını takip edeceği merkeze geçti.

Van seçim sonuçları evrensel'de

ÖNCEKİ HABER

YPG/YPJ Girê Spî'ye dayandı

SONRAKİ HABER

Bölge'de seçim ihlallerle başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...