06 Haziran 2015 17:52

Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği’nden FESTİVALE ÇAĞRI

At derdi kederi bir kenara, haydi bir nefes almaya!Herkesi 14 Haziran Pazar günü, saat 13.00’da, Yenikent Çamlık Piknik Alanına bekliyoruz...

Paylaş

Hayatın her alanında yüzümüze kapatılmak istenen kapılara; tek görevimizi iyi bir eş, iyi bir anne olarak tarif edenlere inat, hayatın yükünü sırtlayıp bir araya gelenleriz.
“Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var” diyerek, şubat ayında açmıştık Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği’mizin kapılarını. Yan yana geldikçe daha güçlendiğimizi, yüzümüzün daha güldüğünü fark ederek sarıldık birbirimize. Ne demiştik; baskı ve şiddet dört bir yanımızı kuşatsa da, evin dört duvarına hapsedilmeye çalışsak da, işte şuramızdaki umut var ya... Bugünümüzü, yarınımızı doya doya, bir oh çekerek yaşama yaşama arzusu... O işte beni, seni, onu yan yana getiren, avuç avuca tutuşturan...  
Yaşamak için ekmek, ruhu için gül isteyenleriz. Budur, dilimizden ve gönlümüzden dökülen; Özgecan’ın çığlığını sokaklarda attığımızda da insanca bir yaşam için, ekmeği için direnen Ford işçisi kardeşlerimizin kapısını arşınladığımızda da içimize sığmayıp taşan isteklerimiz.
Şimdi yarına daha güçlenerek çıkmak için Yenikent Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği’mizin festivalinde buluşuyoruz. Çünkü birliyoruz ki, hep birlikteysek daha güçlü, daha umutluyuz. Ve diyoruz ki, at derdi kederi bir kenara, haydi bir nefes almaya!
Herkesi 14 Haziran Pazar günü, saat 13.00’da, Yenikent Çamlık Piknik Alanına bekliyoruz. (İletişim numarası: 0507 139 41 16)

ÖNCEKİ HABER

Mahallede tatlı bir telaş

SONRAKİ HABER

Hayatımı ellerime aldım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...