06 Haziran 2015 05:14

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı: 3 ölü, 100'den fazla yaralı var

Paylaş

Diyarbakır'da düzenlenen HDP mitinginde meydana gelen patlamayla ilgili ilk resmi açıklama yapıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, 3 kişinin hayatını kaybettiği, 100'ün üzerinde yaralı olduğu belirtildi. Açıklamada, hayatını kaybedenlerden birinin yüksekten düştüğü belirtildi.

Açıklamada, "Halkların Demokratik Partisi'nin miting yaptığı sırada saat 17.46 - 17.48 sularında patlama olayı meydana geldiği, yaşanan patlama olayı sonrasında N.K. ile Ş.K. isimli iki vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 100'ün üzerinde vatandaşımızın patlama ve sonrasında meydana gelen izdiham nedeni ile yaralandığı, bir kısım kolluk görevlilerinin de patlama esnasında ve sonrasında yaralandığı olay hakkında cumhuriyet başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır." denildi

Hayatını kaybedenlerin otopsinin 2 cumhuriyet savcısı nezaretinde 2 adli tıp uzmanı ile gerçekleştiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Cumhuriyet başsavcılığımızca olay hakkında başlatılan soruşturma kapsamında delillerin toplanması ve olayın faillerinin tespitine yönelik, olayın meydana geldiği alanda terör suçları soruşturma bürosundan sorumlu cumhuriyet başsavcı vekili ile terör suçları soruşturma bürosunda görevli cumhuriyet savcısı nezaretinde emniyet müdürlüğü olay yeri inceleme ekiplerince gerekli inceleme yapılarak olay ve olay yeri ile ilgili kamera görüntüleri ve olay yerinde bulunan delil niteliğindeki materyaller muhafaza altına alınarak incelemesine başlanmıştır. Cumhuriyet başsavcılığımızca, şahsım nezaretinde bir cumhuriyet başsavcı vekili, 4 cumhuriyet savcısı ile meydana gelen patlama olayı ile ilgili yürütülen soruşturma tüm ayrıntılarıyla çok yönlü olarak devam etmekte olup, olası her ihtimalin titizlikle araştırıldığı soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."

Hukukçu heyeti: Bombalı saldırıda binlerce bilye kullanıldı

Diyarbakır'daki saldırıda yaralanan 243 yurttaşın listesi

Selahattin Demirtaş: Halkımız sokaklardan çekilmeli

Diyarbakır'daki patlamaya dair diğer haberler için tıklayın

 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da HDP mitingi öncesi polis baskınları

SONRAKİ HABER

Oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...