04 Haziran 2015 16:59

Erzurum'da diri diri yakılmak istenen Taşkesen yoğun bakımda

Paylaş

Erzurum'da HDP mitingi sonrasında ırkçılar tarafından aracı taşlanarak kaza yaptırılan ve ardından feci şekilde dövülen Aydın Taşkesen adlı yurttaş daha sonra polislerin gözleri önünde yakılan minibüsüne konularak öldürülmek istendi. Kafasının 8 yerinde ve kolunda kırıklar oluşan Taşkesen'in vücudunda da ikinci derece yanık oluşurken, hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. 

Erzurum'da merkez Yakutiye ilçesindeki İstasyon Meydanı'nda yapılan HDP mitingi sonrasında 2 bini aşkın ırkçı grubun saldırısı sonucu yaralanan çok sayıda kadın, çocuk ve gencin tedavileri sürüyor. Irkçı gruplar tarafından Sanayi Mahallesi'nde taşlanan minibüsünün refüje çıkması sonucu saldırganların arasında kalan Aydın Taşkesen adlı yurttaş ise aracından indirilerek taş, sopa ve levye ile feci şekilde darp edildi. Minibüsü ateşe veren saldırganlar, Taşkesen'i yanan aracın içine attı. Çevredekilerin yetişmesi ile yanan araçtan çıkarılan yurttaş, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polisin gözleri önünde cereyan eden olaya herhangi bir müdahalede bulunulmaması dikkat çekti. Yanık Ünitesi Yoğun Bakım Servisine alınan Taşkesen'in kafasının 8 yerinde ve sol kolunda kırık, kafa ile el kısmında 2'nci dereceden yanık olduğu tespit edildi. Doktorlar Taşkesen'in hayati tehlikesinin devam ettiğini belirtti.

'AKP ORGANİZE ETTİ, POLİS GÖZ YUMDU'

Ağabeyinin durumuna ilişkin konuşan Ayhan Taşkesen, olayın AKP tarafından organize edildiğini vurgulayarak, yaşananlar karşısında polisin ırkçı gruba müdahale etmediğine dikkat çekti. Abisinin yakılmak istendiğini belirten Taşkesen, yapılanları hiçbir vicdanın kabul edemeyeceğini söyledi ve yaşananları şöyle anlattı: "Aracın camlarına taşlarla vurulunca abim dengesini yitirip aracı elektrik direğine çarpıyor. Ondan sonra ırkçı gruptan şahıslar abimi araçtan indirip dövüyorlar. Ardında arabaya koyup yanması için molotofkokteyli atıyorlar. Sadece yanması için bunu yapmışlar. Bunu Allah kabul etmez hiçbir insan bunu kabul etmez. Bu resmen faşizmdir. Hiçbir vicdan kabul etmez bunu. Bu olay AKP'nin eliyle işlendi. Polis de buna göz yumdu. Polislerin gözü önünde yaşandı, hiç karışmamışlar zaten. Kürt olduğu için vurup öldürsünler mantığı ile hareket ediyorlar. Durumu şimdi hiç iyi değil. Yoğun bakım ünitesinde ve hayati tehlikesi devam ediyor." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: HDP dışında verilen hiçbir oy AKP'ye zarar getirmez

SONRAKİ HABER

Somalı madenciler tazminatların taksitle ödenmesine tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...