04 Haziran 2015 10:37

İmzasız bildiri dağıtan AKP'lilere suçüstü!

İstanbul'un tüm ilçelerinde dün gece üzerinde HDP milletvekilleri ve adaylarının fotoğraflarının bulunduğu ve karalayıcı ifadelerin yer aldığı imzasız bildirileri dağıtanların AKP'li olduğu ortaya çıktı. HDP'liler tarafından yakalanan iki kişinin emniyete teslim edilmesinin ardından ilçedeki AKP'li yöneticiler suçüstü yakalananları savunmak için emniyete akın etti.

Paylaş

Aylardır HDP'yi hedef gösteren açıklamalarla birçok saldırının zeminini yaratan AKP, seçimlere günler kala HDP'ye karşı yeni bir karalama kampanyası başlattı. İstanbul'un tüm ilçelerinde dün gece üzerinde HDP milletvekilleri ve adaylarının fotoğraflarının bulunduğu ve karalayıcı ifadelerin yer aldığı imzasız bildirileri dağıtanların AKP'li olduğu ortaya çıktı.

Zeytinburnu'nda dün gece bildirileri dağıtanlar, aralarında HDP Zeytinburnu İlçe Eş Başkanı Mehmet Emin Elik'in de aralarında bulunduğu HDP'liler tarafından yakalandı. Gruptakilerin bir kısmı kaçarken HDP'liler tarafından yakalanan 2 kişi ilçe emniyet müdürlüğüne götürülerek teslim edildi. 2 kişinin emniyete teslim edilmesinin ardından AKP avukatları ve AKP Zeytinburnu İlçe yöneticileri emniyete akın edip yakalanan 2 kişiyi sahiplenirken, AKP Zeytinburnu İlçe Başkanı'nın da HDP Zeytinburnu İlçe Başkanı Mehmet Emin Elik'i arayarak konu ile birebir irtibata geçmesi bildirilerin AKP tarafından devreye sokulduğunun kanıtı oldu.

'AKP'LİLERİ SUÇÜSTÜ YAKALADIK'

Konu ile ilgili bilgi veren HDP Zeytinburnu İlçe Başkanı Mehmet Emin Elik, "İki genci suçüstü yakaladık. Diğerleri kaçtı. Çocuklar kaçanların peşinden 'başkan bizi bırakmayın' diye bağırdılar. Zaten ilçede hepsinin AKP'nin seçim çalışması yürüten kişiler olduğunu biliyoruz. Yakaladığımız kişileri polise haber vererek polise teslim ettik. Ardından AKP'lilerin hepsi emniyete doluştu. Belediye Başkanı konu ile ilgili beni aradı" dedi. Tutanak tuttuklarını ve avukatlarının konu ile ilgili Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu'na başvuru yapacaklarını belirten Elik, konuyu yapacakları basın açıklaması ile de teşhir edeceklerini söyledi.

'AKP UTANÇ DOLU YENİ BİR SAYFA AÇTI'

Konu ile ilgili bir açıklama da HDP İstanbul İl Örgütü'nden geldi. Yazılı açıklama yapan HDP İl Örgütü, "çirkin, ahlak dışı, korsan karalama kampanyası" olarak nitelendirdiği, partilerini hedef gösteren karalama kampanyasını kınadı. Açıklamada, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından, tüm hükümet ve devlet imkanlarını sonuna kadar seferber edilerek yürütülen haksız ve adaletsiz seçim yarışında AKP, utanç dolu yeni sayfa daha açtı" denildi. AKP tarafından bir karalama kampanyası başlatıldığına dikkat çekilen açıklamada, İmzasız bildirilerin arkasında, partimizi baraj altına itebilmek için çaba gösteren ve bunu açık açık ifade eden AKP'nin olduğu, yaşanan iki somut örnekle, tarafımızdan belirlenmiştir" ifadelerine yer verildi.

İMZASIZ BİLDİRİLERDE NE VARDI?

İstanbul'un tüm ilçelerinde dün gece, üzerinde aralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel gibi isimlerin fotoğraflarının bulunduğu ve haklarında karalayıcı ifadelerin yazıldığı imzasız bildiriler dağıtıldı. Bildirilerde  "Kürdü savunmak 2 günde 50 Kürt evladını balkondan atarak başını ezerek, yakarak katletmek mi? " başlığıyla HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafı bulunuyor ve altında ise onun sözü olduğu iddia edilen "Allah Kürtçe bilmiyor mu?" yazılı ifade yer alıyor.

Yine aynı bildiride, yakılmış Kur'an-ı Kerim fotoğrafları ve üzerinde "Kobani bahanesiyle Kur'an yaktılar. Kırk yıllık kavga Kur'an okuyanlar yakılsın diye mi verildi?" ifadeleri dikkat çekiyor.

Başka bir bildiride ise, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün fotoğrafı ve altında onun sözü olduğu iddia edilen "Yezidlere yönelik büyük soykırım Halid Bin Velid döneminde yapılmıştır" ifadeleri geçiyor. Aynı bildiride, hedef gösterilen bir başka HDP'li ise Ayla Akat Ata. Ata'nın fotoğrafının altında, "Keşke Kürtler bugün Müslümanlığı bırakıp Hıristiyan olsa" ifadeleri yazıyor ve bildiri ise "İslam'dan razı değiller" başlığı taşıyor. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Okulu, Can Dündar’a sahip çıktı

SONRAKİ HABER

Akdoğan: Biz iktidar olmazsak herkes her şeyini kaybeder

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...