04 Haziran 2015 10:04

Erciş'te HDP yöneticisinin evi kundaklandı

Erciş'te HDP ilçe yönetim üyesi Mehmet Kaya'nın evi kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklandı. Şans eseri herhangi bir can kaybı yaşanmazken, evde ciddi maddi hasar meydana geldi.

Paylaş

Seçimlere sayılı günler kala, barajı aşma konusunda büyük bir umut yaratan HDP'ye yönelik saldırılar arttı.

Van'ın Erciş ilçesinde, HDP Erciş ilçe yönetim üyesi olan ve bilgi işlem biriminde seçim çalışmaları yürüten Mehmet Kaya'nın Xergîn (Alkanat) Mahallesindeki evi, sabah saat 04.00 sularında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce molotof kokteyli atılarak ateşe verildi. Evde kimsenin olmaması üzerine şans eseri can kaybının yaşanmadı ancak ciddi maddi hasar meydana geldi.

Saldırıya ilişkin konuşan Kaya, yıllardır aynı mahallede yaşadığını ve hiç kimse ile husumetinin bulunmadığına dikkat çekerek, mahalleden birinin evini yakmasının mümkün olmayacağını kaydetti. Türkiye'de HDP'ye karşı olan ilgiye karşı provokatörlerin HDP ve çalışanlarına saldırdığını belirten Kaya, "Bugün Türkiye'nin birçok ilinde HDP'ye karşı saldırı gerçekleştirenler kimse, evime saldıranlar da onlardır" dedi. Evin mutfak camının kırılmasıyla içeriye molotof atılarak evinin ateşe verildiğini kaydeden Kaya, çıkan yangının söndürülmesinin ardından olay yerine gelen polislerin iki patlamamış molotofkokteyli şişesi ve patlayan molotof şişelerinin parçalarını topladığını belirtti.

Yıllardır aynı mahallede muhtar olduğunu ifade eden Kaya'nın babası Mehmet Kaya "Normalde mahallede küçük bir olay olsa emniyet müdürü, kaymakam beni arar ve konu hakkında bilgi edinir. Benim oğlumun evi kundaklandı, bu bilinmesine rağmen ne kaymakam ne de emniyet müdürü beni aramadı. Bu da çelişkiye yol açtı" diye konuştu. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Çin’de gemi faciasında son durum: 75 ölü, 360 kayıp

SONRAKİ HABER

Ağaca bağlı ölü vaşak bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...