04 Haziran 2015 08:55

Tuncel: AKP’nin eş başkanları bıyıklı!

HDP milletvekili Sebahat Tuncel, çeşitli ziyaretler ve temaslarda bulunmak üzere bulunduğu Antalya'da, HDP’nin Antalya kadın milletvekili adayları ile birlikte cemevi ve Alevi Kültür Derneği'ni ziyaret etti.

Paylaş

Mahir DOĞAN
ANTALYA

HDP milletvekili Sebahat Tuncel, çeşitli ziyaretler ve temaslarda bulunmak üzere bulunduğu Antalya'da, HDP’nin Antalya kadın milletvekili adayları ile birlikte cemevi ve Alevi Kültür Derneği'ni ziyaret etti. Tuncel ve milletvekili adaylarını Alevi Kültür Derneği Başkanı Hasan Kaya, Hacı Bektaş Kültür Vakfı Başkanı Tufan Eroğlu ve dernek üyeleri karşıladı. Burada bir konuşma yapan Tuncel “Toplumun her kesiminden olduğu gibi Alevi yurttaşlardan da oy istiyoruz, Aleviler kendi talepleri ile HDP listelerinden milletvekilliğine aday oldular” dedi.

Tuncel konuşmasında özellikle son zamanlarda yaşanan kadın tecavüz ve cinayetlerine vurgu yaptı. “Bakıyoruz 12 yıllık AKP iktidarı kadını köleleştiren ve kadını yok sayan tutum ve davranışlar sergiliyor. Bu iktidarın kadını yok sayan davranışları sonucu ise ülkemizin hemen her bölgesinden kadına uygulanan baskılar ve şiddetin dozu artıyor. Gün geçmiyor ki bir tecavüz, taciz, cinayet haberi gelmesin. Tüm bu kadın düşmanı politikalara karşı HDP, politikaları, programları ve eylemleri ile ülkemizde kadınların güvencesidir” dedi.

“Eş başkanlığı biz uyguladık” diyen Tuncel açıklamanın devamında “AKP de eş başkanlığa geçti, fakat iki eş başkan da bıyıklı. Bunu bile beceremediler” dedi.

ÖNCEKİ HABER

2. Ulusal Oyun Yazarlığı Sempozyumu Kocaeli’de yapıldı

SONRAKİ HABER

HDP adayı Bek'ten tarım işçilerine birlikte mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...