04 Haziran 2015 07:43

Yüksekova ve Muş'ta HDP operasyonu: 13 gözaltı

Şırnak'tan sonra Hakkari ve Muş'ta da HDP'lilere yönelik operasyon yapıldı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesi ile Muş merkeze bağlı Ejmanuk (Güzeltepe) köyünde yapılan ev baskınlarında 2'si çocuk 13 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Seçimlere 3 gün kala HDP'lilere yönelik polis ve asker baskısı artırıldı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gece saat 02.00'de Esentepe, Güngör ve Orman mahalleleri ile Akalın (Bajêrge) köyünde onlarca zırhlı araç eşliğinde ev baskınları yapıldı. Maskeli özel harekat timlerince yapılan baskında 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Kamuran Dündar, Mahkum Özdemir, Mahir Özdemir, Cihan Demir, Vedat Canan ve Zerevan Subaşı sağlık kontrollerinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polisin ev baskınları esnasında kapıları kırdığı, çocuk ve kadınları da yüzüstü yere yatırdığı ve başlarına silah dayadığı belirtildi. Gözaltına alınan gençlerin de darbedildiği öğrenildi.

Öte yandan Fırat Aydemir isimli genç ise Yeniköprü askeri arama noktasında akşam saatlerinde gözaltına alındı. Aydemir de sağlık kontrolünün ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

MUŞ

Muş merkeze bağlı Ejmanuk (Güzeltepe) köyüne dün gece baskın yapan çok sayıda jandarma ve özel harekat polisi 2'si çocuk 6 kişiyi gözaltına aldı. Sabah saatlerine kadar süren operasyonda, zıhlı araçlar eşliğinde üç eve yapılan baskında, M. Şirin Aktaş (26) ve eşi Semra Aktaş (25), Nazire Aktaş (45), Aynur Aktaş (22) ile kız çocukları D.A. (15) ve B.A.(16) gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen yurttaşların Muş İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, gözaltındakilerin avukatlırya görüşmesine izin verilmiyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

FED raporu sonrası dolar ve avro yükselişte

SONRAKİ HABER

Mersin'deki 'yasa dışı dinleme' operasyonunda 27 kişi adliyeye sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...