03 Haziran 2015 15:18

Elazığ’da aydınlardan HDP’ye destek açıklaması

Elazığlı aydın ve sanatçılar seçimlere kısa bir süre kala HDP’yi destekleme ve sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundu.

Paylaş

Hüseyin ZENGİN
Elazığ

Elazığlı aydın ve sanatçılar seçimlere kısa bir süre kala HDP’yi destekleme ve sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundu. Nâzım Hikmet’in ‘Büyük İnsanlık’ şiiriyle başlayan açıklamayı müzisyen Özkan Zülfikar okudu.  İmzacılar arasında Metin Aktaş, Cafer Demir, yayıncı Aziz Aydın Doğan, gazeteci Celalettin  Can ve Vedat İlbeyoğlu, heykeltıraş Uygur Orhan, müzisyen Erdoğan Emir ve Özlem Gerçek, Hozan Diyar, şair Fadıl Öztürk ve Memet Yıldız ressam Sevim Kalkan radyocu Ferhat Kaya, Sîa ma Tîjda Tiyatro Topluluğu gibi isimler yer aldı.

35 Elazığlı aydın ve sanatçının imza attığı açıklamada konuşan Özkan Zülfikar,  Nâzım Hikmet’i anarak başladığı konuşmasında “7 haziran seçimlerine günler kala ülkenin temel demokrasi meselelerinin HDP’nin  yüzde on seçim barajını aşıp aşmaması üzerinden düğümlendiğini”  ifade etti. “Mevcut iktidarın anayasa, Kürt sorunu, basın yayın ve ifade özgürlüğü gibi sayısız temel demokratik taleplerin istismarı üzerinden çözümsüzlüğü dayattığını” söyleyen Zülfikar  “Haziran’dayız… Unutulmaz yıl dönümlerine sahne olmuştur Haziran... Yetmişlerin 15-16 Haziran işçi direnişlerinden, daha közlenmemiş Gezi isyanının o renkli cümbüşüne… Haziran’ların mirası umuttur bizlere... İnsanlığın kurtuluş mücadelesine dair yeni umutlarla giriyoruz bu Hazirana da. Metal işçilerinin zincirlerini kırmaya başlamasıyla geleceğe gülümsüyoruz mesela… Ağız dolusu güleceğimiz günler yakındır, göreceğiz… “ dedi.

 “Biz Elazığlı aydın, yazar, şair, gazeteci, iletişimci, sanatçılar; tam da bu nedenlerden dolayı, ülkemizin, insanlarımızın geleceğini yakından ilgilendiren böylesi bir karar verme anında, açık ve net bir tutum belirlemenin insanlık görevi olduğunu düşünüyoruz. Tüm Elazığlıları, 7 Haziran 2015 seçimlerinde kendilerinden yana olmaya, HDP’nin ‘büyük insanlık için yeni yaşam’ çağrısına yanıt vermeye ve sandıklara sahip çıkmaya çağırıyoruz!” diyen Zülfikar  “Başaracağız! ‘Umudu var büyük insanlığın’ çünkü… Büyük insanlık kazanacak’  diyerek açıklamayı sonlandırdı.

ÖNCEKİ HABER

Ford işçileri: Ne olursa olsun birliğimizi bozmayalım

SONRAKİ HABER

Elazığlı tuğla işçileri: Bizi tek HDP ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...