03 Haziran 2015 14:08

Markar Esayan panikte

Yeni Şafak Yazarı ve AKP Milletvekili Adayı Markar Esayan 7 Haziran seçimlerinin siyaset görünümlü darbe hazırlığı olduğunu iddia etti.

Paylaş

Yeni Şafak Yazarı ve AKP Milletvekili Adayı Markar Esayan 7 Haziran seçimlerinin siyaset görünümlü darbe hazırlığı olduğunu iddia etti. Esayan yazısında HDP’nin barajı aşmasını da darbe olarak niteledi. Sonrasında attığı tweet’te de  seçimler için darbe ifadesini kullandı. Markar Esayan AKP İstanbul 12. sıra adayı. HDP’nin de barajı aştığı takdirde Esayan’ın Meclise girmesi zor görünüyor. Esayan’ın bu yaklaşımı da ‘panik havası’ olarak değerlendiriliyor.

AKP adayı şöyle yazdı “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu gibi ‘saçma’ bir adayın CHP ve MHP tarafından öne sürülmesi, 7 Haziran genel seçimlerinde kurulacak oyunla ilgiliydi. Böylelikle Öcalan yerine piyasaya sürülen Demirtaş’ın tüm kapasiteyle desteklenmesi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ise bir prova olarak değerlendirilmesi uygun bulunmuştu. Ulusalcı, dindar seçmen, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP’ye alıştırılacak, hem de oy potansiyeline bakılacaktı. Nitekim düşük katılımla da olsa yüzde 9.7 olarak nihayetlenen sonuçlar, genel seçimler için startın verilmesine yol açtı. HDP’nin seçimlere parti olarak girmesine karar verildi. Diğer yandan da Saadet Partisi ve BBP ittifakı madalyonun diğer yüzünde yer alıyordu. Yüzde onu geçen bir HDP ve yüzde üçleri geçen bir Saadet-BBP ittifakı koalisyona dahi yol açabilir, böylelikle Yeni Türkiye’nin, Çözüm Süreci’nin ve paralel örgütle mücadelenin beli kırılabilir, siyaset görünümlü bir darbe gerçekleşebilirdi.

Markara Esayan ayrıca Twitter’dan da şu ifadeleri paylaştı: “Yüz yıldır diz çöktüğü yerden doğrulmayı bekleyen ülkemizin bağımsızlaşması engellenemez. Seçim görüntülü bu darbeye sandıkta dur diyeceğiz”

Markar Esayan’a Twitter’dan da tepki geldi:

Can Irmak Özinanır ‏:  “Seçim görünümlü darbe” demiş Markar Esayan. Korktukça saçmalıyorlar.
Emancipatedcity: Bu dünyaya Markar Esayan olarak gelmek de varmış. Ucuz kurtulmuşuz.

Pisbihis: Filiz Kerestecioğlu 2. bölge 2. sıradan aday. HDP barajı geçtiği anda Markar’ın yerine meclise gidecek. Başka söze gerek yok.

Deniz Yıldırım: Markar sefili “seçim görünümlü darbe” demiş. Seçimle gideceklerini anlasalar, Sandığı da tanımazlar dememiz bundan

Umut Ozkirimli: Markar seçilemezse Aşk-ı Memnunun son sahnesinde mezar başında ağlayan Behlül misali AKP Genel Merkezi kapısında bağrını dövecek sanırım. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan Bingöl'de ırkçı, cinsiyetçi, mezhepçi konuşma

SONRAKİ HABER

Van Demokrasi Platformu: Basının yanındayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa