03 Haziran 2015 06:55

Suruç'ta HDP'ye geçişler sürüyor

Kobanê sınırındaki Suruç'ta Ağaci ve Hêcek köylerinden yüzlerce yurttaş, düzenledikleri yürüyüşle HDP'ye katıldıklarını açıkladılar.

Paylaş

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP'den HDP'ye geçişler sürüyor. İlçenin daha önceki seçimlerde ağırlıklı olarak AKP'ye oy veren Ağacî (Büyük ağacı) ve Hêcek köyünde oturan Çetin, Toraman, Alan, Tuncay, Kılğır ve Gören aileleri, HDP'ye geçmek üzere ilçenin Ziyaret yolu girişinde bir araya geldi.

Slogan, alkış ve zılgıtlarla Cumhuriyet Mahallesi'ndeki HDP seçim bürosuna kadar yürüyüş gerçekleştiren yüzlerce köylü, DBP İl Eş Başkanı İsmail Kaplan, HDP, DBP ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu grup tarafından sloganlarla karşılandı. Köylülerin evlerine geldiğini belirten Kaplan, "Bizler burada her gün gençlerimizin, şehitlerimizin cenazelerini kaldırıyoruz. Bunun sebebi AKP hükümetidir. DAİŞ çetelerine destek veren AKP'den kopmak, zulmün yanında olmamak için tüm halkımız HDP'de birleşmelidir. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın her gün küfrettiği Kürtlerin yeri HDP'dir" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mayıs ayında fiyatlar geçen yıla göre yüzde 8 arttı

SONRAKİ HABER

Eşini öldürdü, 'tahrik' ve 'iyi hal' indirimi aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...