03 Haziran 2015 03:53

Yürüyüş ve Ozan Yayıncılık'a polis baskını: 10'dan fazla gözaltı var

İstanbul'un Sultangazi başta olmak üzere 8 ilçesinde aralarında Yürüyüş Dergisi teknik bürosu ve Ozan Yayıncılık'ın da bulunduğu birçok adrese operasyon düzenlendi.

Paylaş

İstanbul'un Sultangazi başta olmak üzere, Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Bahçelievler, Esenyurt, Ataşehir ve Bakırköy ilçelerinde aralarında Yürüyüş Dergisi teknik bürosu ve Ozan Yayıncılık'ın da bulunduğu birçok adrese operasyon düzenlendi. Baskınlarda gözaltına alınan 10'dan fazla kişi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Operasyon kapsamında, Sultangazi ilçesinde Yürüyüş Dergisi teknik bürosu ve Ozan Yayıncılık’a baskın düzenlendi. Operasyona Özel Harekat polisleri ve Çevik Kuvvet ekipleri de katılırken, 'akrep' olarak tabir edilen zırhlı araçlar da sokak ve cadde başlarında konuşlandı.

Operasyonun detayıyla ilgili bilgi verilmedi. Operasyonda gözaltına alınanlar sivil araçlarla sağlık kontrolünden geçirilmek için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Polisler eşliğinde sivil araçlardan inenler slogan atarak hastaneye girdi. Hastanedeki işlemlerin ardından sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiler.

Ozan Yayıncılık bürosunda gözaltına alınanların isimleri: Ufuk Anıl Çalımlı, Ümit Çimen, Mustafa Doğru, Dilan Poyraz, Cansu Güneş Seferoğlu ve Mesure.

Ayrıca İkitelli'de de Kemal Delen ve Erdinç Şimsek, evleri basılarak gözaltına alındı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Ford Otosan'ın kadın işçileri: Eşitlik için direniyoruz

SONRAKİ HABER

Kayseri'de askeri lise operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...