31 Mayıs 2015 14:46

Adana’da Gezi’nin talepleri yinelendi

Paylaş

Milyonların sokağa döküldüğü, adalet, demokrasi ve özgürlük taleplerinin haykırıldığı Gezi direnişinin 2’inci yılında Adana'da Gezi’nin talepleri yürüyüşle tekrar dile getirildi. Adana demokrasi güçlerinin çağrısı ile İnönü Parkı'nda toplanan Demokratik kitle örgütleri ve çeşitli siyasi partiler, “Gezi’den Rojava’ya, metale her yerdeyiz” diyerek Atatürk Parkı'na yürüdü. 

Yürüyüşte Gezi direnişinde öldürülen Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Berkin Elvan, Lice’de öldürülen Medeni Yıldırım, ve Rojavada IŞİD'e karşı savaşırken hayatını kaybeden ve Adana’da toprağa verilen Bedrettin Akdeniz de sloganlarla anıldı. Atatürk Parkı’nda gerçekleşen basın açıklamasını okuyan Deniz Uslu her alanda AKP diktasına boyun etmediğini gösterdiğini ifade ederek “Gezi başka bir yolun mümkün olduğunu göstermiştir. Bu yol Kobané zaferidir, metal işçilerinin şanlı direnişidir, eşitliğin, özgürlüğün, adaletin hüküm sürdüğü topraklarda yeni yaşamı inşa etmenin yoludur. ” dedi.

GEZİ BÜYÜK BİR MEVZİ YARATTI

Gezi direnişinin özgürlükleri yok eden, emek düşmanı politikaları üreten, taşeronlaştırma ile binlerce işçiyi katleden, gericiliği yaşamın her alanında hakim kılıp tecavüzleri ve kadın cinayetlerini arttıran, Roboski ve Reyhanlı’da onlarca yurttaşı katleden AKP diktasına verdiği bir cevap olduğunu ifade eden Uslu, Gezi direnişinin AKP’yi ilerlediği tüm noktalardan püskürterek ülkenin özgür ve demokratik geleceğini kuracağı büyük bir mevzi yarattığını söyledi. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir’de Ali İsmail yürüyüşün en önündeydi

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de vatandaşlar Gezi direnişinin yıldönümünde sokağa çıktı.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...