30 Mayıs 2015 14:12

Sivas’ta HDP adayları seçim çadırı açtı

Seçim çalışmalarını zor şartlarda yürüten Sivas HDP milletvekili adayları, seçim bürosu bulamadıkları için Seyrantepe Mahallesinde çadır açtı.

Paylaş

Seçim çalışmalarını zor şartlarda yürüten Sivas HDP milletvekili adayları, seçim bürosu bulamadıkları için Seyrantepe Mahallesinde çadır açtı.

Sivas merkezde seçim çalışmalarını yürüten milletvekili adayları Sema Sümbül, Cevat Aktaş ve HDP il yöneticileri Seyrantepe mahallesinde çadır açtı. Açılışta konuşan HDP Sivas Milletvekili Adayı Cevat Aktaş, 12 Eylül faşist yasalarını delmek, barajları aşmak için bütün ezilenlerin demokrasi mücadelesinde birleştiğini ifade etti.

‘KAZANACAĞIZ’

Cevat Aktaş “Bütün zorluklara karşı Sivas’tan Türkiye’nin sesine ses katmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Burada eşitsizlikler içinde mücadele ediyoruz. Ama bütün eşitsizliklere, baskılara rağmen çalışacağız ve barajı aşacağız. Kazanacağız” dedi.

Cevat Aktaş’tan sonra konuşan Sema Sümbül, birçok yerde parti bürolarına, milletvekili adaylarına saldırı olduğunu ve bu saldırıların HDP’nin baraj altında bırakılmasına dönük olduğunu söyledi. Sema Sümbül “Biz burada Sivas’ta ezilenlerin, hor görülenlerin, Alevilerin sesine ses katmak için çalışıyoruz. Bir kadın olarak, Sivas’ta hep ezilmiş olan kadınların sesi olmaya geldik” dedi.

Konuşmalar bittikten sonra çalınan sazlar eşliğinde birçok mahalleli ve gençler halaya girdi. (Sivas/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tunus Halk Cephesi Sözcüsü Hammami Evrensel’i ziyaret etti

SONRAKİ HABER

HDP'den Ankara’da coşkulu miting

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...