29 Mayıs 2015 14:31

‘Bu seçim kadınların da seçimi’

HDP İstanbul Kadın Seçim Koordinasyonu, İstanbul kadın milletvekili adayları ile kadın gazetecileri kahvaltılı toplantıda bir araya getirdi.

Paylaş

HDP İstanbul Kadın Seçim Koordinasyonu, İstanbul kadın milletvekili adayları ile kadın gazetecileri kahvaltılı toplantıda bir araya getirdi. Vekil adaylarından Filiz Kerestecioğlu, Gülsüm Ağaoğlu, Sevgi Yalçın, Meliha Varışlı, Hülya İmak, Meltem Teker, Dilber Koçak, Serpil Kemalbay ve Ayşe Berktay’ın yer aldığı toplantıya, seçim sürecini izlemek üzere Türkiye’ye gelen Güney Kürdistan Parlamentosu Eski Vekili Rabia Ahmet Abdullah da katıldı. Kadın gazeteciler ile kadın adaylar kahvaltı boyunca sohbet etti.

HDP İstanbul Kadın Seçim Koordinasyonunun açıklaması ile açılış konuşması yapan Nimet Tanrıkulu, “Kadın erkek eşitliğini inşa sürecinde Mecliste yer alacak kadın arkadaşlarımızın hangi politikalar ekseninde tutum alacağını bir kez daha sizlerle paylaşmak istedik” diye konuştu. Tanrıkulu, “Bu seçim kadınların seçimi. Sokaktaki ve Meclisteki kadın gücü birleşecek” dedi.  Son yıllarda kadınlara yönelen baskılar karşısında HDP’li kadınlar olarak neler yapmayı düşündüklerini gazetecilerle paylaşan kadın adaylar, kadın erkek eşit temsil ilkesiyle HDP’yi başkaldırının adresi haline getireceklerini söyledi. Adaylar yaptıkları konuşmalarda; AKP hükümetinin kadın politikaları eleştirildi ve gelir dağılımındaki eşitsizlik, kadınların görünmeyen emeği gibi pek çok konuya değinildi.

Anayasa Mahkemesinin imam nikahı için önce resmi nikah şartını kaldırmasına ilişkin Gazeteci Banu Güven’in sorusu üzerine Filiz Kerestecioğlu, bu kararın kadınlar açısından nasıl sorunlar doğuracağını anlattı. Kerestecioğlu, “Kadınları güvencesizleştiren ve dini kurallarla yaşamaya zorlayan, ayrımcı bir karar olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kadın gazetecilerin, özetle “HDP kadınlar için ne istiyor?” sorusuna da yanıt veren adaylar, HDP’nin kadın odaklı bir kent yaşamı ile kadın ve çocuk odaklı bir bütçeleme için mücadele edeceğini vurguladı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Görüntüleri saklayan polislerin yargılanmasına izin verilmedi

SONRAKİ HABER

Sanatçı örgütlerinden Üzümcü’ye destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...