29 Mayıs 2015 03:41

Türk Traktör'de grevi kırma çabası tutmadı: Servisler boş geldi

Koç Holding'e bağlı Türk Traktör fabrikasında Genel Müdür Marco Votta'nın Cuma sabahı işbaşı yapılacak çağrısı yanıt bulmadı. Servislerin büyük çoğunluğu boş kalırken, en fazla 60 kadar işçinin işbaşı yapmak için içeri girdiği tahmin ediliyor.

Paylaş

Türk Traktör fabrikasında haftasonudan itibaren işçilerle temasları bırakan fabrika yönetimi dün öğleden sonra harekete geçti. Önce Genel Müdür Marco Votta işçilerin yanına gelerek daha önce işçilerce reddedilen teklifi yineledi. Ardından Votta imzasıyla işçilere dağıtılan yazıda Cuma sabahı (bugün) işbaşı yapılacağı duyuruldu. Yazının dağıtılmasından kısa bir süre sonra fabrikaya kapanan işçilerin etrafı fabrika yönetimi tarafından demir parmaklıklarla sarıldı.

İşçilerin üretim alanı, yönetim binası, tuvaletler ve soyunma odalarına ulaşmasını engelleyen bu duruma işçiler “Nazi kampı gibi” diyerek tepki gösterdiler.

Patronun grevi kırmak için başvurduğu bu yöntem karşısında işçiler toplantılar yaparak durumu değerlendirdi. Üretim yapacak kadar sayıda işçinin içeri girmeyeceğine kanaat getiren işçiler, bekleyişlerini sürdürme kararı aldılar. Sabah vardiya girişinde nöbet tutan işçiler, aldıkları karar doğrultusunda içeri giren servislere engel olmadılar. Çoğunluğu boş olan servisler, MİTAŞ fabrikası tarafındaki binadan içeri sokulurken, çevik kuvvet polisinin de yönetim binasının olduğu kapıda beklemesi dikkat çekti.

Servislerle içeri giren işçi sayısının 60 kadar olduğu tahmin ediliyor. İşçiler, bu sayının üretim yapmaya yetmeyeceğini belirtiyorlar.

KAMU EMEKÇİLERİNDEN DAYANIŞMA ZİYARETİ

Bir grup kamu emekçisi KESK Ankara Şubeler Platformu'nun çağrısıyla Türk Traktör işçilerini ziyaret etti. Fabrika kapısında basın açıklaması yapan KESK'liler, "Metal işçisi yalnız değildir" sloganları attı. Burada konuşan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sultan Saygılı, "Buraya sizlerden öğrenmeye geldik. Biz de Memur Sen'in imzaladığı satış sözleşmesine karşı mücadele ediyoruz. Siz sendikanın sizi sattığı toplusözleşmeyi yırtıp attınız. Sonuna kadar yanınızdayız" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

Türk Traktör'de Nazi kampı uygulaması: İşçiye barikatlı kuşatma

Türk Traktör'de 8. gün: İşçiler kararlı

ÖNCEKİ HABER

Ekolojinin 13 kara yılı

SONRAKİ HABER

MİT TIR'larında taşınan silahların görüntüsü yayınlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...