29 Mayıs 2015 01:31

Çorlu’da emekçilerin gündemi geçim derdi

Paylaş

Şiran ÜRPER
Çorlu

7 Haziran seçimleri yaklaşırken birçok bölde işçi ve emekçiler seçimleri tartışıyor. Bu bölgelerden birisi de Çorlu’nun Nusratiye Mahallesi. Nusratiye Mahallesi, yoğunluk olarak Türk ve Kürt emekçilerin yaşadığı bir mahalle. Nusratiye Mahallesi’nde HDP’nin seçim çalışmaları kapsamında yapılan toplantıda ekonomik krizden, işsizlik ve yoksulluğa kadar pek çok konuda konuşuldu.  

HDP Milletvekili Adayı Sabri Topçu ve Emek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Mukaddes Akdeniz’in katıldığı toplantıya daha önce değişik partilere oy vermiş, bir çok kadın ve erkek işçi katıldı.

Zorlu Tekstil, Mavi Jeans, Aygün Alüminyum, da çalışan işçilerin katıldığı toplantıda işçiler hem kendi fabrikalarında karşılaştıkları sorunları dile getirdiler.

Daha önce MHP’ye oy verdiğini söyleyen kadın bir işçi, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kendisini etkilediğini ama “Ancak yeniden terör yaşanır mı?” kaygılarının olduğunu dile getiriyor. 

Aygün Alüminyum’da çalışan bir Kürt işçinin Türkçe öğrenmede yaşadığı zorlukları dile getirmesi  toplantının havasını değiştiriyor. Kadın işçi aynı savaş döneminde köyde yaşadıklarını, anlatarak,  HDP’ye oy vereceğini belirtiyor. 

‘KEŞKE PARA DERDİMİZ OLMASA’

Başka bir Aygün Alüminyum işçisi ise HDP’ye oy vereceğini söyledikten sonra geçim sıkıntısıyla ilgili dertlerini şöyle dile getirdi: Ben fabrikada 29 gün mutlu çalışıyorum ama son gün akşam olsun istemiyorum. Herkes maaş alacağı gün mutludur ama aldığım parayı borçlara yetiştiremediğimden dolayı ne yapacağımı bilmiyorum. Para diye bir derdimiz olmasa da son günü düşünmesem. Bir çocuk var. Bunun giderleri, kira, fatura, mutfak masrafı ortada olmasına rağmen asgari ücret 950 lira. Bu nasıl olacak”. Dört yaşında bir çocuğu olduğunu ikinciye de hamile olduğunu söyleyen başka bir kadın sosyal yardımlaşma kurumuna gidip yardım istediğinde üç çocuk yapınca yardım ederiz cevabını aldığını belirtiyor. Yardım almadan üçüncüyü nasıl yaparız diye tepki göstererek AKP’den umudunu kestiğini belirtiyor.

ÖNCEKİ HABER

Tuzlugöl’de seçim hareketli geçiyor

SONRAKİ HABER

‘Sendikal mücadeleye darbe’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...