28 Mayıs 2015 13:44

Aliağa sanayisi İzmir’in baş belası

Paylaş

‘Aliağa kaynaklı kirliliğin Karşıyaka’ya ve bölgeye etkileri’ konulu panel İzmirli’nin nasıl bir tehditle karşı karşıya olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

İzmir Tabip Odası Çevre Komisyonu tarafından Karşıyaka Kent Konseyi Toplantı Salonun’da gerçekleştirilen panelin kolaylaştırıcılığını Doç. Dr. Raika Durusoy yaptı.

Panelin İlk konuşmasını yapan Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa, Aliağa’nın Türkiye’nin en sanayi yoğun kentlerinden birisi olduğunu belirterek, ilçenin çok sayıda birbirinden farklı endüstriyel tesislere ev sahipliği yaptığını kaydetti. Karababa, 2 bine yakın sanayi kuruluşunun bulunduğu Aliağa’daki sanayi kuruluşlarının yarattığı kirlilikle hem İzmir için hem de bölge açısında baş belası olduğunu söyledi.

9 Eylül Üniversitesi Öğretim üyesi Dr. Ahmet Soysal, Aliğa’da yaptıkları kanser araştırması ile ilgili bilgi verirken 15-30 yıl arasında Aliağa’da yaşayanların kanserden ölüm oranlarının 15 yılın altında yaşayanlardan 4.7 kat fazla olduğunu belirtti.

Operatör Dr. Nebil Gürhanlı ise kömürün dünya üzerindeki en büyük kirletici enerji kaynağı olduğunu belirterek, Aliağa demir çelik fabrikaları ve termik santrallerinde yakılan kömür nedeniyle oluşan hava kirliliğinin çok çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığını söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Afet toplanma yeri imara açıldı

SONRAKİ HABER

Türk Metal'den istifalar İzmir'e sıçradı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...