27 Mayıs 2015 11:54

Örgütlenmenin önündeki engelleri kaldıracağız

Paylaş

HDP Adana Milletvekili Adayları Rıdvan Turan ve Tugay Bek, Alidede Mahallesinde tekstil atölyelerini ziyaret ederek tekstil işçilerine seslendi. Adaylar işçiler tarafından “bizler HDP bizler meclise” sloganları ile karşılandı. 

İşçilere bir konuşma yapan HDP Adana Milletvekili Adayı Rıdvan Turan ülkede uzun saatler boyunca asgari ücretle çalışmanın bir kural haline geldiğini belirterek, İşçileri buna son vermek ve emekten, barıştan ve demokrasiden yana yeni bir atmosferin yeniden oluşması HDP’ye oy vermeye çağırdı. İşçilerden yalnızca oy istemediklerini söyleyen Turan, “10 günlük zaman diliminde çok fazla çalışmamız lazım. Yalnızca kendi oyumuzu vermemiz yetmiyor. Çevremizde HDP’ye oy vermeyen kesimlere ulaşıp gerçekleri anlatalım” dedi.  

İşçilere yalnızca 1800 lira asgari ücret vaadetmediklerini ifade eden Tugay Bek, bugün işçilerin meselesinin asgari ücretin temel ücret haline gelmiş olması olduğunu dile getirdi. 

Metal işçilerinin grev yaparak ücretlerini arttırabildiklerine dikkat çeken Bek, asgari ücret 1800 lira bile olsa asgari ücretin kural olmaktan çıkması için işçilerin sendikalarda örgütlenmesi gerektiğini, HDP’nin perspektifinin işçilerin örgütlenmesinin önünü açmak olduğunu dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)
 

 

ÖNCEKİ HABER

KESK seçime dair tutum belgesini açıkladı

SONRAKİ HABER

MAN İşçilerine Evrensel gazetesi tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...