26 Mayıs 2015 18:57

Erzurum'da CHP'lilere zabıta terörü

Erzurum'da seçim çalışması sık sık engellenen CHP'li milletvekili adayı Gonca Aytaş'ın kent meydanında açmak istediği TIR dorsesindeki seçim standına zabıta saldırısı gerçekleşti.

Paylaş

Erzurum'da seçim çalışması sık sık engellenen CHP'li milletvekili adayı Gonca Aytaş'ın kent meydanında açmak istediği TIR dorsesindeki seçim standına zabıta saldırısı gerçekleşti.

Sesini Twitter'dan duyuran Aytaş, yüzlerce zabıtanın standa baskın yaptığını, yetkileri olmadığı halde mallarına el koymaya çalıştığını söyledi. Zabıtalarca kuşatıldıklarını ve saldırıya uğradıklarını söyleyen Aytaş, "Sesimi duyun ne olur. CHP'lilere yapılan bu zulüm nedir artık. Hukuksuzca, faşist bir tavırla müdahale ediliyor. Polis çağırdık gelmiyor. Yetişin" diye haykırdı.

TIR kafasının çekildiğini, dorsenin de çekilmeye çalışıldığını söyleyen Aytaş, seçim kurulu kararına rağmen yapılan bu uygulamaya karşı suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Aytaş, daha sonra meydana gelen 3 kişinin zabıtaya 'vur' emri verdiğini ve zabıtanın CHP'li gençleri copladığını ifade etti.

"Vur emrini veren 3 kişinin fotoğrafını çeken Harun Reşit Karahan arkadaşımızı arabaya atıp götürdüler" diyen Aytaş, "Ne olur Türkiye duysun sesimizi ! Canımız tehlikede!" dedi.

CHP'liler baskılara karşı yürüyüş başlattı.

HDP'Lİ BAYAR BASKILARI KINADI

Öte yandan HDP'nin Erzurum milletvekili adayı Seher Akçınar Bayar, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla "Seçim yarışında rakibimiz olan CHP Erzurum mv. adayı sn @goncaaytas 'a bugün yapılanları kınıyorum!"  dedi.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Paşabahçe fabrikasında yangın çıktı

SONRAKİ HABER

Vatikan'a göre İrlanda'nın eşcinsel evliliği kabul etmesi 'insanlığın yenilgisi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...