26 Mayıs 2015 17:12

Davutoğlu, Şırnak'ta Roboskî katliamını unuttu!

Partisinin polis ablukasında gerçekleştirdiği Şırnak mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Roboskî katliamına hiç değinmediği konuşmasında, bölgedeki onlarca arama noktasını ve yurttaşlara dönük asker saldırılarının yanı sıra katırların katledilmesini de görmezden geldi. OHAL'i kaldırdıklarını söyledi.

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la katıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki havaalanı açılışının ardından partisinin mitingi için asker ve polis ablukasına alınan Şırnak'a geldi. Şırnak Azadi Meydanı'nda gerçekleştirilen miting, katılımın az olması nedeniyle geç başlarken, mitinge AKP milletvekilleri katıldı. Çevre il ve ilçelerden korucu ve memurların zorunlu bir şekilde katıldığı mitingde, barikatların alanın 3'te birini kapsayacak hale getirilmesine rağmen alanın dolmaması dikkat çekti. Mitingde yaptığı konuşmasında sağlık ve eğitim alanlarında çalışma yaptıklarını belirten Davutoğlu, sık sık HDP'ye yüklenerek HDP'nin MHP ve CHP ile işbirliği yaptığını ileri sürdü.

Şırnak ve Hakkari arasındaki 200 kilometrelik karayolunda kurulan onlarca arama noktası, son iki ayda Roboskî bölgesinde askerlerin yurttaşlara dönük saldırıları ve 40'ın üzerinde katırın katledilmesinden söz etmeyen Davutoğlu, bölgedeki OHAL'i kaldırdıklarını ileri sürdü.

Konuşmasında sürekli halkların kardeşliğinden söz eden Davutoğlu'nun, Uludere'nin Roboskî köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde TSK savaş uçakları tarafından yapılan bombalama sonucu çoğunluğu çocuk 34 yurttaşın katledilmesine hiç değinmemesi de dikkat çekti. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan OHAL'inin yaşandığı Yüksekova'da olaylar sona erdi

SONRAKİ HABER

Mebruka, IŞİD'den temizlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...