26 Mayıs 2015 13:19

Valilikten HDP'nin Kazlıçeşme mitingine yasak!

İstanbul Valiliği HDP’nin Kazlıçeşme mitingine izin vermedi. Aynı gün Yenikapı'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı Fetih kutlama programı yapılacak. Her yıl 29 Mayıs'ta yapılan fetih etkinliği bu yıl 30 Mayıs'a alınmıştı. (FOTOĞRAF: 2015 Newroz'u Kazlıçeşme meydanında kutlanmıştı)

Paylaş

İstanbul Valiliği HDP’nin Kazlıçeşme mitingine izin vermedi. Aynı gün Yenikapı'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı Fetih kutlama programı yapılacak. Her yıl 29 Mayıs'ta yapılan fetih etkinliği bu yıl 30 Mayıs'a alınmıştı. Son olarak 2015 Newroz kutlaması Kazlıçeşme meydanında kutlanmıştı.

Valilikten yapılan açıklamada, “Kazlıçeşme Alanı 2911 sayılı yasa kapsamında belirlenen gösteri alanlarından değildir. Kamuoyuna yansıtılan 30 mayıs mitingi talebi ile ilgili olarak izin verilmesi  söz konusu olmamıştır.  Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu'nca da Kazlıçeşme'de miting yapılmasına  izin verilmemiştir” ifadeleri kullanıldı.

HDP İL EŞ BAŞKANI: KARAR SİYASİ
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla 30 Mayıs'ta İstanbul Kazlıçeşme Meydanı'ndan gerçekleştirilmesi planlanan "Büyük İnsanlık Mitingi"ne Zeytinburnu İlçe Seçim Kurumu tarafından izin verilmemesine HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu'dan tepki geldi. Soylu, verilen karar konusunda kendilerine henüz resmi bir bildirimin yapılmadığını aktardı.

İstanbul Valiliği'nin dün kendilerini aradığını ve kendilerine mitingi ertelemeyi teklif ettiğini de paylaşan Soylu, ancak kendilerine uygun bir yer gösterilmediğini söyledi.

DEMİRTAŞ, MİTİNG YASAĞINA ANTALYA'DA YANIT VERDİ

Valiliğin, sorumluluğun kendilerinde olmadığını, seçim süreci olduğu için kararı İlçe Seçim Kurulu'nun vereceğini belirttiğini söyleyen Soylu, "Bu bilinçli bir engellemedir. Siyasi bir karadır. Dün Kazlıçeşme Meydanı'nda yakın bir alan olan Yenikapı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katılacağı ve seçim mitingine dönüşecek "Fetih Şöleni" adı altında düzenlenecek mitinge verilmesine dikkat çektik ve kitlemize de sağduyu çağrısı yapmıştık. Dünkü açıklamamıza tepki gösteriyorlar" dedi. Soylu, verilen kararı İl Örgütü olarak değerlendireceklerini ve sonrasında buna dair gerekli açıklamayı yapacaklarını kaydetti.

17 Haziran 2013'te, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Milli İradeye Saygı' mitingleri çerçevesinde İstanbul Kazlıçeşme'de miting yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Kışlada 'Bijî HDP' sloganı atan askerlere gazlı saldırı

SONRAKİ HABER

Irak ordusundan IŞİD harekatı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...