08 Ağustos 2011 02:37

'Genel grev kararı sayarız'

Kıdem tazminatının kaldırılma ve fona devredilme girişimlerine tepkiler sürüyor. Türk-İş Isparta İl Temsilcisi Sadık Kaya kıdem tazminatının kaldırılma girişimiyle ilgili geçmişten bugüne gelen kötü anılarının olduğunu, önceki hükümetler zamanında da buna benzer, kıdem tazminatını budamayı amaç edinen fon tasar

'Genel grev kararı sayarız'
Paylaş
Deniz Sevinç / Emre Can Sürmelioğlu

Kaya, “Bugüne kadar fonda toplanan paraların da akıbetleri kötü olmuştur. Devlet güvencesinde olan fonlar bugüne kadar ya çarçur edildi ya da işsizlik fonunda olduğu gibi amaç dışı kullanıldı.” dedi.  Kıdem tazminatı maddi olarak ne kadar önemliyse iş güvencesi içinde o kadar önemlidir” diye belirten Kaya, “İşverenler tazminat ödememek için işçi çıkarmaları ertelemekteydi. Bu tasarının geçmesi halinde ise ekonomide yaprak sallansa çalışanlar kapıya konulacak” diyerek önümüzdeki günlerin analizini yaptı.

KAYBEDİLEN HAKLARIMIZI GERİ ALACAĞIZ

Türk-İş Isparta İl Temsilcisi Sadık Kaya Türk-İş Genel Merkezi’nin genel grev kararı alması durumunda Isparta’da Türk-İş’e bağlı tüm sendikaların genel greve gideceğini belirterek, “Biz 36 yıl önce kazanmış olduğumuz hakları şimdi teker teker kaybediyoruz. Eğer genel grev kararı alınırsa biz ev ev tüm işçileri dolaşır kaybettiğimiz hakları anlatırız. Isparta halkı duyarlıdır. Bu türden hak kayıplarına müsaade etmez. Ben işçisiyle, memuruyla, esnafıyla, işsiziyle, köylüsüyle bize destek olacağına inanıyorum. TEKEL işçilerinin yarattığı kamuoyunun tekrar yaratılacağına inanıyorum” dedi.

HERKES TASARIYA KARŞI ÇIKMALI

TES-İş Isparta Şube Başkanı Osman Korkmaz ise konunun ısıtılıp ısıtılıp önlerine getirildiğini söyledi. Korkmaz, “Ancak bu hükümet kıdem tazminatını kaldırma konusunda daha ciddi görünüyor çünkü hükümet programına da almışlar bunu. Şu an emeklilik hakkı kazanmış tüm arkadaşlarımızın ortak düşüncesi işe kıdem tazminatı için devam ettikleridir. Başkanlar kurulunda alınmış bir karar var. Bu konu hakkında açıklama yapmayız. Eğer önümüze böyle bir şey gelirse bunu genel grev kararı sayarız” dedi.  

Şu an fonların da nereye aktarıldığını herkesin bildiğini söyleyen Korkmaz, “İşsizlik fonunun nerelere aktarıldığı ortadır. Biz bu fonun da amacında kullanılacağına inanmıyoruz.” dedi. Hak-İş’in tavrını yanlış bulduklarını belirten Korkmaz, işçisine sormadan peşinen ‘biz bu tasarıyı destekliyoruz’ diye açıklama yapılmaması gerektiğini, Hak-iş’li işçinin bu tasarıya karşı olduğunu düşündüğünü ifade etti. (Isparta/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TÜPRAŞ'ta TİS'in ardından

SONRAKİ HABER

Van’da büyük doğa katliamı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...