24 Mayıs 2015 15:09

Önce saldırdılar şimdi de kapatmak istiyorlar

Paylaş

AKP'lilerin de aralarında bulunduğu ırkçı grubun saldırısına maruz kalan HDP Saray seçim bürosu bu kez Kaymakamlık tarafından "iskan yok" gerekçesiyle kapatılmak isteniyor. HDP Tekirdağ Milletvekili Adayı Erdal Avcı, "Geçtiğimiz hafta bizi linç etmeye çalışan gruba 'Bunları buradan göndereceğiz' diyen Kaymakam söylediğini yapmaya çalışıyor" diyerek tepki gösterdi. 

Aralarında AKP'lilerin de bulunduğu ırkçı bir grup tarafından saldırıya uğrayan ve içindeki HDP'liler polis gözetiminde linç edilmeye çalışılan HDP'nin Tekirdağ'ın Saray ilçesindeki seçim bürosu dün gece de kimliği belirsiz kişilerin taşlı saldırısına uğramıştı. Bugün ise seçim bürosu yetkilileri ile telefon ile görüşen Saray Kaymakamı, seçim irtibat bürosunu "iskanı olmadığı" gerekçesiyle kapatacaklarını söyledi.

'KAYMAKAM SÖYLEDİĞİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYOR'

HDP Tekirdağ Milletvekili adayı Erdal Avcı, Kaymakam'ın daha önce seçim büroları saldırıya uğradığında kendilerini linç etmeye çalışan ırkçı grubu "Bunları buradan çıkartacağız" diyerek, "sakinleştirmeye" çalıştırdığını hatırlattı ve "Kaymakam söylediğini yapmaya çalışıyor, seçim çalışmamız olmadık gerekçelerle engellenmeye çalışılıyor" dedi. 

Son günlerde HDP'nin seçim çalışmalarının birçoğunun engellenmeye çalışıldığını belirten Avcı, Tekirdağ Valisi ile görüştüklerini, yaşadıkları sorunları dosya haline sunduklarını fakat HDP'nin seçim çalışmalarına dönük engellemelerin devam ettiğini söyledi.(DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sakarya'dan Ankara'ya Türk Traktör işçileri eylemde

SONRAKİ HABER

Fikret Orman: Şampiyonluğun kaçmasının birinci sorumlusu biziz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...