24 Mayıs 2015 13:35

İzmir’de yetki Eğitim Sen’de’

Paylaş

İzmir'de yapılan mobbinglere, ikna odalarına, terfi rüşvetlerine rağmen eğitim emekçileri Eğitim Sen’den vazgeçmedi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yetkili sendika yine Eğitim Sen oldu.

Devlet kurumlarında sendikaların yetki belirleme süreci sona eriyor. Toplamda kırk beş bin 951’nin çalışanın olduğu İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yetkili sendika değişmedi. Valilik tutanaklarına göre İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 10 bin 98 üyeyle yetkili sendika Eğitim Sen oldu. Hükümete yakın olduğu iddia edilen Eğitim Bir Sen’in üye sayısı 9 bin 900’e ulaşırken, “milli değerler” propagandası yaparak eğitim emekçilerini örgütlemeye çalışan Türk Eğitim Sen’in üyesi 6 bin 137’de, ulusalcılık üzerinden çalışma yürüten  Eğitim İş’in üye sayısı da  4 bin 612’de kaldı. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünde toplamda 31  bin 224 sendikalı çalışan bulunuyor. 

Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Cevat Düzci, diğer devlet kurumlarında olduğu gibi eğitim emekçilerininin de “kadro” ve “terfi” vaatleriyle “ikna odalarında”  Eğitim Bir Sen’e üye yapıldığını ama emekçilerin gerçek anlamda tercihinin Eğitim Bir Sen olmadığını aktardı. 

‘GELECEK SEÇİMLER ÖNEM TAŞIYOR’

Eğitim emekçilerine il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki şube müdürleri ve okul müdürleri tarafından Eğitim Bir  Sen’e üye olmaları konusunda baskı yapıldığını dile getiren Düzci “Bu defalarca yapılan haberlerle basına da yansıdı. Bunlara rağmen yine de İzmir genelinde eğitim emekçileri Eğitim Sen’den vazgeçmedi ve üye olmaya devam etti. Bugün Eğitim Bir Sen’e üye olanlar yarın AKP’nin seçimlerde başarı elde edememesi durumunda ülke genelinde istifa etmeye başlayacaklardır. Bunun için yaklaşam seçimler kamu emekçileri için ayrı bir önemi daha var. Eğer biz emekten yana politikalarımızı daha çok kullanırsak oradan istifa edenler Eğitim Sen’e üye olurlar ve ülke genelinde yetkiyi tekrardan geri alabiliriz. Aksi durumda istifa edenleer diğer sendikalara kayarlar.  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP 13 yıldır köprü yapmayı vadediyor

SONRAKİ HABER

‘Uyuşturucu bulmak için bedenlerini polise satan gençler var’ sözüne ikinci kez takipsizlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...