21 Mayıs 2015 13:01

Türk-İş patronlara ve Türk Metal’e sahip çıktı

Paylaş

Bursa’da Renault, TOFAŞ başta olmak üzere diğer fabrikalardaki direnişe ilk günden bu yana sessiz kalan Türk-İş yönetimi, patronları ve Türk Metal’i sahiplendi. Direnişle ilgili Türk-İş Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, işçilerin taleplerine değinilmemesi dikkat çekti.  

Türk-İş Yönetim Kurulu’nun direnişi yakından takip ettiğinin belirtildiği açıklamada, “Bu eylemler, bazı çevrelerin yönlendirmesiyle, sendika karşıtı bir propagandaya dönüştürülmüş, Türk Metal Sendikamız hedef haline getirilmiş ve bu işyerlerinde sendikasız bir endüstri ilişkiler sistemi teşvik edilmek istenmiştir” denildi.

Türk-İş’in işçilerin mücadelesini saygıyla karşıladığının savunulduğu açıklamada, eylemlerin Türkiye’nin ekonomik istikrarını ve çalışma barışını bozduğu öne sürüldü. Türk-İş’in çalışma barışının korunmasından yana olduğunun belirtildiği açıklama şöyle devam etti: “Bu nedenle, Bursa’da ortaya çıkan tepkinin, sendikal örgütlülüğü koruyarak, barışçı yollarla çözümü için, Türk Metal Sendikamızla birlikte, elinden gelen çabayı her düzeyde göstermektedir.Türk-İş Konfederasyonu, bundan sonraki süreçte, Türk Metal Sendikamızla birlikte, başta otomotiv sektörü olmak üzere, tüm sektörlerdeki işçilerimizin sorunlarının giderilmesi için, işverenler ve siyasal iktidar nezdinde her türlü girişimi yapmaya devam edecektir.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Direnişin sıcaklığı Arçelik’i de ısıtıyor

SONRAKİ HABER

İZENERJİ işçilerinden grev uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...