19 Mayıs 2015 10:38

YPG, Cizîrê ve Kobanê'de IŞİD'e ağır darbe vurdu

IŞİD'e yönelik, Cizîrê ve Kobanê kantonlarında gerçekleştirilen operasyonda YPG/YPJ güçleri, 13 köyde IŞİD işgaline son verdi. 181 IŞİD üyesinin öldürüldüğü operasyonlarda YPG savaşçıları, Evdilezîz Dağı'nda da stratejik bir noktayı ele geçirdi.

Paylaş

Cizîrê ve Kobanê kantonlarında IŞİD'e yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamında YPG/YPJ güçleri, IŞİD'e ağır bir darbe vurdu. YPG Basın Merkezi, Cizîrê Kantonu'nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan "Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi"nin 13. gününde başarılı bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

Yazılı açıklama yapan Basın Merkezi, YPG/YPJ güçlerinin önceki gün kuşatmaya aldığı IŞİD'e yönelik operasyonlarına devam ettiğini kaydetti.

10 KÖYDE IŞİD İŞGALİNE SON VERİLDİ

YPG açıklamasında şöyle denildi: "Dün gün boyunca güçlerimizin çemberini yarmak isteyen çeteler, Huda ve Til Fîtetat köylerinde 4 ayrı saldırı düzenlemiştir. 2 bombalı aracı patlatarak saldırıya geçen çete gurupları güçlerimiz tarafından püskürtülmüştür. Akşam saatlerinde de çete gurupları çeşitli noktalardan güçlerimize yönelik saldırılar düzenlemiş, tüm saldırıları boşa çıkarılmıştır. Çemberden çıkmak isteyen çete grupları da takibe alınmış ve bu gurupların tümü imha edilmiştir.
Güçlerimiz ayrıca çeteler tarafından işgal edilen köylere de operasyonlar düzenlemiştir. Bu operasyonlar sonucunda, Til Tal, Qahîre, Selmasa, Dişîşa, Dişîşa Beggara, 3 ayrı köyden oluşan Sikr Hêmir, Dibsa ve Til Xelîfa köylerini çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir.

Dün gece güçlerimiz düzenledikleri bir operasyonla Evdilezîz (Kezvan) Dağı eteklerindeki stratejîk Xerra kavşağı ile Evdilezîz Dağı'nın doğu ucunda bulunan stratejik bir noktayı ele geçirmiştir.
Düşmana önemli darbeler vuran ve kahramanca savaşan bir yoldaşımız bu operasyonlar sırasında şahadete ulaşmıştır.

24 SAATTE 180 IŞİD ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ
Son 24 saat içinde IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonlarda tespit edilebilen 180 IŞİD üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz bu operasyonlar esnasında IŞİD'e ait 1 tank, 3 askeri araç, cephane yüklü bir minibüs ve 1 BKC silahını imha etmiştir. Güçlerimiz ayrıca IŞİD'e ait 8 adet pick-up araç, 1 adet gece, 1 adet gündüz dürbünü ve kaidesiyle birlikte bir adet Konkors füzesi, 10 adet BKC, 15 adet kaleşnikof, 12 adet B7 roketatar, 4 adet LAW silahı, 3 adet Bruno, 300 adet BKC mermisi, 41 adet B7 roketatar güllesi, 13 adet telsiz cihaz, 12 gündüz dürbünü, 9 adet gece dürbünü, 3 adet termal dürbün, 1 motorsiklet, 3 raxt, 1 adet doçka kaidesi ve çok sayıda askeri malzemeye el koymuştur."

'KOBANÊ'DE 3 KÖY ÖZGÜRLEŞTİ'
IŞİD'i Kobanê'den tümüyle temizlemek amacıyla yürütülen direnişin 246. gününde YPG güçleri üç köyü daha IŞİD'den temizledi.

Dün gece Kobanê'nin doğusunda bir operasyon düzenlediklerini açıklayan YPG, "Çete işgal altındaki köyleri özgürleştirmek amacıyla düzenlenen operasyonda 3 köy çetelerden kurtarılmıştır. Şewik, Koçgar ve Berbihesên köylerinin özgürleştirildiği operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.

Güçlerimiz aynı gece Kobanê'nin güneyindeki Cêbariyê köyü yakınlarında çete gruplarına yönelik bir saldır düzenlemiştir. Bu saldırıda tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

AKP'nin seçim 'hediyesi' kahve!

SONRAKİ HABER

‘Nasıl olsa konacak bir yer buluruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...