19 Mayıs 2015 04:17

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, mücadeleci köylülerle buluştu

Paylaş

EmekPartisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, 7 Haziran seçim çalışmalarını, İzmir’in Bergama ilçesine bağlı Tepe Köy’de sürdürerek devam etti. 

Çevre Hareketinin, köylüyle buluştuğu ve halklaştığı Bergama Çevre Hareketinde önemli yere sahip olan Tepe Köy’de kahve toplantısında Tepe Köylülerle buluşan, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve HDP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayları Özer Akdemir ve Av. Berrin Esin Kaya, 7 Haziran seçimlerinde destek istediler.

Tepe Köylülerle sohbet eden Gürkan, ülkede seçim atmosferini ve eşit olmayan koşullarda girdikleri seçimi aktarırken, HDP ile ittifak halinde birlikte seçime girdiklerini söyleyerek sözlerine başladı. Gürkan, “Cumhurbaşkanı meydan meydan dolaşarak 400 milletvekili istiyor. Niçin 400 milletvekili istiyor, Başkanlık için istiyor” dedi. Gürkan, işsizliğin, yoksulluğun 13 yıllık AKP iktidarında daha da arttığını belirterek, AKP’nin halka açlık, yoksulluk ve ölümden başka hiçbir şey vermediğini dile getirdi. Çözüm sürecinde gelinen son noktayı da Tepe Köylülerle paylaşan Gürkan, “AKP her konu da olduğu gibi çözüm sürecinde de iki yüzlü politikalar uygulamaya devam ediyor. 7 Haziran’da yüzde 10 barajını aşarak, hem AKP’ye hem de 12 Eylül Darbe Anayasasına tokat vuracağız” dedi. HDP’ye yönelik saldırıların ardında AKP’nin olduğunu söyleyen Gürkan, “8 Haziran sabahı ülkemizi yeniden özgür, eşit ve kardeşçe yaşanabilecek bir ülke haline getirmemiz için oylarınızı HDP’ye istiyoruz” dedi. 

Köylülerin sorularını da yanıtlayan Gürkan’dan sonra söz alan İzmir 2. bölge HDP milletvekili adayı Özer Akdemir, bu köylerin yabancısı olmadığını söyleyerek, “2000 yılından bu yana Bergama köylülerini siyanürlü altın karşıtı direnişini izleyen bir gazeteci olarak bu köylere çok geldim gittim. Bergama köylü hareketi tüm ülkeye yaşam alanlarının sermaye saldırılarına karşı nasıl korunacağını gösterdi. Gezi isyanının tohumu Bergama’da atıldı. 7 Haziran seçimlerinde ülkemizin topraklarını, emekçinin alın terini, demokratik taleplerimizi korumak, kazanmak için güçlerimizi HDP’de birleştirmemiz gerekiyor” dedi. 
İzmir 2. bölge HDP milletvekili adayı Av. Berrin Esin Kaya da, “Bu topraklarda ötekisi olmadan, kardeşçe yaşamak için birbirimize ihtiyacımız var. Bizi birbirimize düşürmek isteyen, bölen ayrıştıran ve böylece sömürü düzenini sürdürmek isteyenlere karşı HDP’nin barajı geçmesi lazım” dedi. (İzmir/EVRENSEL)  

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar ‘saltanat yıkılsın’ istiyor

SONRAKİ HABER

Turgut Öker: Seçim, Erdoğan için ölüm kalım meselesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...