06 Mayıs 2015 07:31

Kamp Armen’de yıkım tepkiler üzerine durduruldu

İstanbul Tuzla’daki Ermeni Yetimhanesi’nin, gerçek adıyla Kamp Armen’in yıkımına başlandı. İş makineleri yetimhanenin duvarlarını yıktı.

Paylaş

İstanbul Tuzla’daki Ermeni Yetimhanesi’nin, gerçek adıyla Kamp Armen’in yıkımına başlandı. İş makineleri yetimhanenin duvarlarını yıktı.

İstanbul Tuzla’da bulunan Ermeni Yetimhanesi Kamp Armen’in yıkımı yarıya kadar gerçekleşti. İş makineleri yıkıma 12.36'da ara verdi.

HDP istanbul Milletvekili Adayı Garo Paylan yıkılmak istenen yetimhanenin içine girdi. Gazetemize konuşan Paylan; "Yetimhanenin büyük bir bölümü ayakta. Burada direniyoruz. Polis çağırdılar. Bizi polis zoruyla çıkaracaklar. Haklarımızı ve çocuk emeğini korumak için buradayız. Destek bekliyoruz. Destek gelir ve direnirsek yıkımı engelleyebiliriz" dedi

Hrant Dink ve eşi Rakel Dink’in de kaldığı Kamp Armen’in bulunduğu araziye ise lüks villalar yapılması planlanıyor.

Sosyal medyada  #KampArmen başlığı altında duruma tepki gösteren vatandaşlar, karardan vazgeçilmesini talep etmişti. 

Çeşitli el değiştirmeler yaşayan alanın tapusu 2008’e kadar adı Akfırat Beldesindeki yolsuzluk operasyonu kapsamında açılan çete davasında yargılanan Abdullah Fatih Ulusoy’daydı. Ardından alanın Türkiye Futbol Federasyonu Eski Başkanı ve Acıbadem Hastaneleri Sahibi Mehmet Aydınlar’ın kardeşi Ethem Erhan Aydınlar’ın üzerine geçtiği söyleniyor. Mehmet Aydınlar ile Fatih Ulusoy aynı zamanda kayınbirader (İstanbul/EVRENSEL)

KAMP ARMEN'E DOZERLER GİRMEDEN BİR GÜN ÖNCE...

KAMPIN SON HALİ:


ÖNCEKİ HABER

Erzin'de HDP'ye saldıran şahıs polis çocuğu çıktı

SONRAKİ HABER

Aliağa gemi söküm tesislerinde iş cinayeti; 1 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...