02 Mayıs 2015 14:23

İş koçuyla bitmeyen randevularım

E zaten ben işsizim, evime ekmek zor alıyorum. Her iş başvurusu için benden en az 4 lira çıkıyorsa evime iş koçum mu ekmek alacak?

Paylaş

Bir kaç aydır işsizim…
Çalıştığım yerden çıkarılınca yeni bir iş arayışına girdim. İŞKUR, eleman online, lescard gibi sitelerden bir sürü iş başvurusu yaptım. Sonuç; sürekli hüsran. İŞKUR’dan başvurduğum yerlerden bir sonuç gelmiyordu bir türlü. Sonra tesadüfen bir iş danışmanım, yani iş koçum olduğunu öğrendim. Meğer randevuluymuş iş koçum. Her neyse, randevu isteği yolladım. 1 hafta sonra randevu verildi. O gün İŞKUR’a gittim, iş koçumun yaptığı tek işlem yine İŞKUR sitesinden bana iş başvurusu için telefon numarası ve adres bilgisi vermesiydi. E zaten bunları evde de yapmıştım? Meğer iş koçunuz onaylamadan yaptığınız her başvuru hüsranla sonuçlanıyormuş.
İş koçum onayladı, bir iki yerle görüştüm. Eğer olumlu ya da olumsuz bir sonuç gelirse ona bildiriyorum. Eğer olumsuzsa tekrardan görüşmeye gidiyorum iş koçumla.
Şimdi ben ilk başta iş danışmanlığını duyduğumda herhalde işsizliği azaltmak için kesin bir çözüm olduğunu düşünüyordum. Meğer işsizliği başlı başına arttıranlar yine bunlar. Git gel, boşu boşuna cebimden 4 lira gidiyor. Yani o parayı bir nevi çöpe atmış gibi hissediyorum. E zaten ben işsizim, evime ekmek zor alıyorum. Her iş başvurusu için benden en az 4 lira çıkıyorsa evime iş koçum mu ekmek alacak?
İş koçunun bize zerre kadar bir faydası yok. Bundan birkaç gün geçince sonunda başvurduğum yerden bir sonuç geldi. Tekrar iş koçumu aradım. İşimin takipçisi olacaklarını söylediler. Bir hafta olmadan arıyoruz dediler ama işi de takip etmiyorlar. Benden daha zor işlerde çalışan insanların iş güvenliğini, aldığı parayı nasıl denetleyecek? Tamamen mantıksızlık üzerine kurulmuş bir sistem. Biraz da bizi uğraştırmak, bizim üzerimizden haksız kazanç elde etmek...
Hatice ÇETİNKAYA / Kartal-İSTANBUL

 

ÖNCEKİ HABER

NE İSTİHDAM, NE ADİL ÜCRET NE DE EMEKLİLİK VAR Kadının payına ‘hiç’ düştü

SONRAKİ HABER

Ateş çemberinde kadınlar ülkesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...