30 Nisan 2015 12:44

Yörükler 1 Mayıs’ta Toroslarda yürüyecek!

Anadolu’nun göçebeliği sürdüren son topluluğu olan Sarıkeçili Yörükleri’nin bahar göçü başladı. Kış aylarını Mersin sahillerinde, yaz aylarını ise Konya ve Karaman yaylalarında geçiren Sarıkeçilililer, 1 Mayıs’ı göç yolunda karşılayacak.

Paylaş

Yusuf YAVUZ
Antalya

Anadolu’nun göçebeliği sürdüren son topluluğu olan Sarıkeçili Yörükleri’nin bahar göçü başladı. Kış aylarını Mersin sahillerinde, yaz aylarını ise Konya ve Karaman yaylalarında geçiren Sarıkeçilililer, 1 Mayıs’ı göç yolunda karşılayacak. 1 Mayıs günü Mut ve Ermenek arasında yapılacak yürüyüşle, geçtiğimiz yıl göç sırasında saldırıya uğrayan 15 yaşındaki çoban Ali Yağıl’a destek olunması amaçlanıyor.

Sarıkeçilililer Derneği Başkanı Pervin Çoban Savran, göç yolculuğu sürerken 1 Mayıs günü yapılacak yürüyüşle, geçtiğimiz yıl göç sırasında saldırıya uğrayan ve yaşadığı travmayı üzerinden atamayan 15 yaşındaki Ali Yağıl’a destek olmayı amaçladığını dile getirerek, “Bu, kültürlerini koruma ve yaşatma mücadelesi veren Sarıkeçilililere destek vermek isteyen insanların katılacağı bir destek yürüyüşüdür. Önümüze konulan türlü engellere karşın biz adımlarımızı bu göçün sonsuza kadar sürmesi, bu kültürün ebediyen yaşaması için atmaya devam edeceğiz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: HDP barajı aşınca sultanın sarayı sallanacak

SONRAKİ HABER

ÇMO’dan radyoaktif serpinti uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...