20 Nisan 2015 09:47

Yandaş medya 1 Mayıs provokasyonuna başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin kontrolündeki gazetelerden Akşam, 1 Mayıs provokasyonunu başlattı. Akşam'ın 'Senaryo 6-7 Ekim, Hedef 1 Mayıs' manşeti, Yeni Şafak gibi yandaş medya organları tarafından da İnternet sitelerinde yayımlandı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin kontrolündeki gazetelerden Akşam, 1 Mayıs provokasyonunu başlattı. Akşam'ın 'Senaryo 6-7 Ekim, Hedef 1 Mayıs'  manşeti, Yeni Şafak gibi yandaş medya organları tarafından da İnternet sitelerinde yayımlandı.

Akşam'ın hem HDP'yi hem de İstanbul 1 Mayıs'ını hedef alan manşetinde "Terör örgütü PKK ile Doğu ve Güneydoğu’da halka baskı kurup oy almaya çalışan HDP, ittifak yaptığı gruplarla da 1 Mayıs’ta Taksim’e yürüyüp, 6-7 Ekim olaylarındaki senaryoyu yeniden sahnelemek istiyor" deniliyor.

Akşam'ın manşetine göre işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs, HDP'nin 6-7 Ekim Kobanê eylemlerinden sonraki yeni hedefi!

Herhangi bir haber kaynağına dayanmayan ve yorumlarla kotarılan manşete göre  "Valiliğin izin vermemesine rağmen büyük kalabalıkları 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’na sürüklemek için çağrıda bulunan HDP ittifak yaptığı grupların da desteğiyle 6-7 Ekim benzeri olayların peşinde"!

"Seçim öncesi kaos planı" olduğunu iddia eden Akşam'ın manşetinde HDP, 1 Mayıs'a yapılacak polis saldırısıyla hükümeti yıpratmayı planlıyor!

Manşette HDK Eş Başkanları Ertuğrul Kürkçü ile Sebahat Tuncel de hedef gösteriliyor. Akşam'a göre "Taksim'e çıkmak için HDP' vekiller ve adaylar da ön saflarda yer alacak. Polis müdahalesiyle mazlum rolü oynanacak"!

Bu iddiaya gerekçe olarak da  Kürkçü'nün "Taksim'in gösterilere, 1 Mayıs kutlamalarına açılmasını talep ediyoruz" sözü gösteriliyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP’li belediyeden Suruç’a Kobanê cezası!

SONRAKİ HABER

Erdoğan HDP'ye yönelik saldırıyı 3 gün sonra kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...