16 Nisan 2015 14:04

Ahmet Aslan yeni enstrümanı ile konser verecek

Ahmet Aslan uzun zamandır üstünde çalıştığı yeni enstrümanı ile İstanbul’da solo konserler verecek. Konser 18 Nisan’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde yapılacak. Konserde Aslan’a Kemal Dinç de konuk sanatçı olarak eşlik edecek.

Paylaş

Ahmet  Aslan uzun zamandır üstünde çalıştığı yeni enstrümanı ile İstanbul’da solo konserler verecek. Konser 18 Nisan’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde yapılacak. Konserde Aslan’a Kemal Dinç de konuk sanatçı olarak eşlik edecek.

Dersim coğrafyasında geleneksel şarkıları kendine has tarzıyla yorumlayan Müzisyen Ahmet Aslan, konserde sevilen şarkılarının yanında albümlerinde yer almayan şarkıları da seslendirecek. Anadolu müziğini Batı enstrümanlarıyla birlikte kullanan Aslan, son dönemde repertuavra türküleri de ekledi. Türkçe, Kurmancî ve Kirmackî şarkıları dervişhane bir ruh haliyle seslendiren Aslan, şarkılarında Dersim bölgesinin inanç, antropolojik ve psikolojik yapısını yansıtıyor. Aslan’ın şimdiye kadar yayınlanan Wa û Waxt (Rüzgar ve Zaman) ve Veyve Milaketu (Meleklerin Dansı) isimli iki albümü bulunuyor

1980’de Almanya’ya göç eden Müzisyen Kemal Dinç, aynı yıllarda bağlama çalmayı otodidaktik olarak öğrendi. Sulzbach-Rosenberg Müzik Meslek Lisesinde gördüğü genel müzik eğitiminin ardından Leipzig Felix Mendelssohn Müzik-Tiyatro Yüksekokulu Klasik Gitar Bölümünde Carlo Marchione ile çalıştı. Gitar ve oda orkestrası için bestelenen “Concerto di Berlinbul” adlı eseri, Carlo Domeniconi’yle beraber seslendirdi Armos, Bourdun ve Drama adında müzik topluluklarıyla çalışarak birçok ülkede Hikmet”, “Don Kişot” konulu tiyatro oyunlarına müzik yaptı. 2006’da ilk solo albumü “Lir ve Ateş” yayımlandı 2005’ten bu yana Rotterdam/Codarts Konservatuvarı bağlama bölümünde eğitim görevlisi olarak çalışıyor. 

Ahmet Aslan, 15 Mayıs’ta da Şişli Kent Kültür Merkezinde bir konser verecek. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bayraklı Belediyesi'ne işe iade çağrısı

SONRAKİ HABER

Abdullah Gül: Muhalefetin Meclis’te daha güçlü olacağını tahmin ediyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...