14 Nisan 2015 00:23

Polis: Savcı istedi. Savcı: Ben istemedim

Paylaş

Eda YILDIRIM
İstanbul

Okmeydanı’da önceki gün Grup Yorum konserinin yasaklanmasını protesto eyleminde polis saldırısının ortasında kalan Numan Üzün adlı işçiye, götürüldüğü hastanede ‘Savcılık kararı var” denilerek saatlerce gözaltı işlemi uygulandı. Üzün’ün avukatı Hüseyin Boğatekin,  Cumhuriyet Savcılığına gittiğinde savcının “Benim böyle bir kararım yok” yanıtıyla karşılaştı.
İstanbul Okmeydanı Hastanesine götürülen Üzün’e ilk müdahalenin ardından plastik cerrahi servisinin olmadığı gerekçesiyle saatlerce hiçbir müdahalede de bulunulmadı.
Ailesi ve avukatları Üzün’ü kendi imkanlarıyla başka bir hastaneye götürmek istediklerinde ise polisin gözaltı tehdidiyle karşı karşıya kaldı.
Yaklaşık beş saat herhangi bir müdahalede bulunulmayan ve başka hastanelerde yer olmadığı gerekçesiyle sevki de yapılmayan Üzün, doktorların girişimi sonucu Baltalimanı Hastanesine sevk edildi. Ancak burada ameliyata alınan Üzün’ün gözaltında olduğu gerekçesiyle ailesiyle görüşmesine izin verilmedi.

POLİS, 'KARAR VAR' DİYOR AMA...
Evrensel'e konuşan Üzün’ün  avukatı Hüseyin Boğatekin, polisin yazılı bir karar göstermeden sözlü olarak savcının “Gözaltı kararının” olduğunu söyledi. Bunun üzerine dün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na giderek “Terör suçlarına” bakan Cumhuriyet Savcısı  Güngör Erkoç ile görüştüğünü anlatan Boğatekin, Erkoç’un “Benim böyle bir kararım yok” dediğini ifade etti. Savcının polislerin İç Güvenlik Yasası’ndan aldıkları yetkiyle savcılık kararı olmaksızın gözaltı işlemi uygulamış olabileceğini söylediğini aktaran Boğatekin, “Böyle olsa bile bunu bugün yazılı hale getirmeleri gerekirdi. Ancak polisler bize sözlü olarak savcının talimatının olduğunu söylediler” dedi.

TRAVMA YAŞIYOR
Üzün’ün iş dönüşü olayların ortasında kaldığını, “Ateşli silahla”  elinden vurulduktan sonra getirildiği Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk müdahalenin ardından yaklaşık 5 saat hiçbir tedavi uygulanmadan bekletildiğini anlattı. Bu nedenle Üzün’ün parmaklarını kaybetme korkusu yaşadığını söyleyen Boğatekin; Üzün’ün; yaşadığı travmaya ek olarak bir de gözaltı kıskacında olduğunu söyledi.

ÖNCEKİ HABER

‘Eşit gelecek için ortak adres HDP’

SONRAKİ HABER

Taksim Dayanışması davası görülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...