09 Nisan 2015 12:41

Hasekê ile Til Temir arasında IŞİD saldırıları püskürtüldü

YPG Basın Merkezi, dün sabah saatlerinde IŞİD’in tank, zırhlı araç, ağır silah ve takviye güç desteğinde Hasekê ile Til Temir arasında büyük bir saldırı düzenlediğini belirterek, saldırılarının kırıldığını ve çatışmalarda 23 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü duyurdu.

Paylaş

YPG Basın Merkezi, bölgede yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. YPG, IŞİD’in 23 Şubat tarihinde Cizîrê Kantonu'nun batı sınırlarına yönelik başlattığı saldırıların ardından yaşanan çatışmaların tüm şiddetiyle devam ettiğini belirtti. Dün sabah saatlerinde IŞİD’in Suriye'nin çeşitli merkezlerinden getirdikleri tank, zırhlı araç, ağır silah ve takviye güç desteğinde Hasekê ile Til Temir arasında büyük bir saldırı düzenlediği belirtilen YPG açıklamasında, "Saldırılar, Xabur nehrinin bölgeden geçen kısmındaki tek köprü olan ve Hasekê'ye 23, Til Temir'e ise 14 km uzaklıkta bulunan Xerîta köprüsü, Til Baz, Til Cezîrê, Xerîta, Til Tal, Til Necmê köyleri ve Til Necmê yakınlarındaki tavuk çiftliğini hedeflemiştir. 9 km uzunluğundaki hatta eş zamanlı düzenlenen saldırılara karşı güçlerimiz görkemli bir direniş sergilemiştir. Yoğun ve şiddetli çatışmalar ardından çete saldırıları durdurulmuş, çeteler, sızdıkları alanlardan püskürtülmüştür. Halen şiddetli çatışmaların yaşandığı alanda şimdiye kadar netleştirilebilen 23 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 10 cenazeyle birlikte 10 adet kaleşnikof, 1 adet BKC, 1 adet B7 roketatar ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirmiştir" denildi. 

YPG, IŞİD saldırılarının püskürtülmesinde büyük bir rol oynayan 6 savaşçısın hayatını kaybettiği bilgisini de verdi. 

Çetelerin dün gece Til Temir'e bağlı Xebîş köyünde de bir saldırı düzenlemek istedikleri belirtilen açıklamada, YPG güçlerinin karşılık vermesi üzerine IŞİD saldırıları püskürtüldüğü ifade edildi.

YPG, "Güçlerimiz dün gece Til Temir ile Alya arasında konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Saldırıda çetelere ait bir askeri araç imha edilmiştir. Bu saldırıdaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir" dedi.

YPG Basın Merkezi, dün gece güçlerinin Kobanê'nin güneyinde bulunan Sepeta Ereban köyü yakınlarında konumlanan IŞİD gruplarına yönelik bir saldırı düzenlediğini ve tespit edilebilen 2 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü kaydetti.

Aynı gece YPG güçlerinin Kobanê'nin güneydoğusunda da bir saldırı başlattığı belirtilen açıklamada, Minîfê Kor ve Xweydankê köyleriyle, Çelebî taş ocakları bölgesini hedefleyen saldırı ardından alanda şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP yarın adaylarını tanıtacak

SONRAKİ HABER

Kamu binasına Davutoğlu pankartı asıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa