06 Nisan 2015 15:19

Yeşilçam ‘sesini’ de yitirdi

Tİiyatrocu ve Türkiye sinemasının seslendirme sanatçılarından Nevin Akkaya hayatını kaybetti. Akkaya pek çok filmde Türkan Şoray’ın seslendirmesini yapan isimdi.

Paylaş

Tiyatrocu ve Türkiye sinemasının seslendirme sanatçılarından Nevin Akkaya hayatını kaybetti. Akkaya pek çok filmde Türkan Şoray’ın seslendirmesini yapan isimdi.

1919 doğumlu sanatçı Türkan Şoray’dan Hale Soygazi’ye, Neriman Köksal’dan Arzu Okay’a kadar çok sayıda sanatçıya sesiyle hayat vermişti. Türkan Şoray’ın 50’den fazla filminde Akkaya’nın imzası var.
Akkaya’nın cenazesi bugün saat 10.00’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde yapılacak törenin ardından Teşvikiye Camii’nden sonsuzluğa uğurlanacak.

500’e Yakın Filmde Seslendirme Yaptı

1937 yılında İstanbul Şehir Tiyatrolarına girdi. Muhsin Ertuğrul’un kurduğu Küçük Sahne’de (1951-52). 1959’da Kent Oyuncularında sahneye çıktı. 1952’de Tarık Gürcan ile evlenerek tiyatroyu bıraktı. Birçok sinema sanatçısını seslendiren Akkaya 1960’tan sonra yalnızca seslendirme çalışmaları yaptı. 1990’lara kadar seslendirme çalışmaları yapan Akkaya, 500’e yakın filmde seslendirme yaptı.

2007 yılında 10. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında, kendisine Bilge Olgaç Başarı Ödülü verildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Poroşenko, Putin’e Donbass’ı verdi’ iddiası

SONRAKİ HABER

‘İpekli Mendil Kütüphanesi’ Antakya’da açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...