06 Nisan 2015 13:17

Van'da Baro ile Başsavcı anlaştı: X-Ray cihazı kaldırıldı

Van Cumhuriyet Başsavcılığıyla görüşen Van Baro Başkanı Murat Timur, avukatların X-Ray cihazından geçmemeleri yönünde mutabakata vardıklarını söyledi.

Paylaş

Fazıl ERÜŞ
Van

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın İstanbul Adliyesi'nde öldürülmesinin ardından Türkiye’nin birçok adliyesinde güvenlik önlemleri kapsamında avukatlar da aranmaya başlandı. Van'daki Adalet Sarayı'nda X-Ray cihazından geçirilmek istenen avukatlar da, bu duruma tepki göstererek oturma eylemi yaptı. Eylemden sonra Van Cumhuriyet Başsavcılığıyla görüşen Van Baro Başkanı Murat Timur, avukatların X-Ray cihazından geçmemeleri yönünde mutabakata vardıklarını söyledi.
Van Barosu avukatları, adliyeye girişlerde avukatlara zorluk çıkarıldığı, avukatların birer 'olağan şüpheli' konumuna sokulduğu ve adliye içlerinde adeta 'sıkıyönetim rejimi' uygulanmaya çalışıldığı gerekçeleriyle Van Adalet Sarayı içinde oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminde avukatlar, "Başsavcı istifa", "Savunma burada başsavcı nerede", "Adliye bizimdir bizim kalacak" ve "Adliye bizimle özgürlerşecek" sloganlarını attılar.

FATURA AVUKATLARA ÇIKARILDI
Van Barosu Başkanı Avukat Murat Timur ve avukatlar, olayın faturasının avukatlara çıkarılmaya çalışıldığını belirterek, Van Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı ve ardından  X-Ray cihazından geçerek içeride oturma eylemi yaptı. İstanbul adliyesindeki saldırı sonrası Van Adliye Sarayı girişinde X-Ray cihazı sayısının arttırıldığını da belirten Van Barosu Başkanı Timur, avukatlar için uygulanmaya çalışıldığını belirttiği haksız uygulamaları kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade etti.

Adliyeye giriş konusunda İstanbul Barosu ve Başsavcılık mutabakata vardı

TİMUR: MUTABAKATA VARDIK
Avukatlar eylemlerini sürdürürken, saat 13.00 gibi başsavcı ile bir görüşme gerçekleşti. Van Barosu Başkanı Av. Murat Timur ve bazı yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu bir heyet, Başsavcı ile görüştü. Görüşmenin ardından Evrensel'e konuşan Van Barosu Başkanı Timur, "Mutabakata vardık. Avukatlar için kurulan X-Ray cihazı tekrar kaldırıldı. Avukatlar X-Ray cihazından  geçmeyecek. Ancak görevli polis memurları bazı avukat arkadaşlarımızı tanımadığı için kimlik sorabilecek.  Bu da normaldir" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Önce kuşlar öldü, sıra?..

SONRAKİ HABER

Aydoslular tapu hakları için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa